Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam

mam bmw e61 525d 197km i chip na 240KM. firma ktora mi to robila zgrywala i wgrywala wsad KESSem. Po zchipowaniu dali mi pliki zmienionej mapy do wgrania dwie wersje. kupilem sobie mppsa i zgralem sobie to co bylo czyli powiedzmy chip1. Chcialem wgrac wersje chip2 ale te pliki zajmuja 2048kb, a moj zgrany mppsem zajmuje 1024kb. Nie znam sie na robieniu map, ale chcialbym posiadac ta mozliwosc wgrywania jednej czy drugiej mapy, dlatego kupilem kabelek mpps i teraz nie wiem czy moge wgrac ten wiekszy plik ktory byl wgrywany KESSem

Opublikowano

Z grubsza najprościej jest wgrywać tym czym się odczytało pliki.

Mpps tworzy pliki 1mb. Czy da się skonwertować 2mb do 1mb tego nie wiem ale kiedyś miałem podobny dylemat u siebie. Odczytywalismy mapę Gallettem i miałem plik 2mb a chciałem później Mppsem wgrać. Oczywiście oba pliki są poprawne ale skończyło się na tym że odczytałem znowu na nowo Mppsem i dopiero robiliśmy modyfikacje bym mógł sam wgrać spowrotem. U Ciebie o tyle sprawa skomplikowana ze juz masz zrobione pliki 2mb więc najlepiej chyba podjechać do kogoś kto ma kessa lub galletto. Chyba że da się winolsem jakoś inaczej zapisać to ale nie wiem..... Może ktoś podpowie kto ma więcej wiedzy na ten temat.

E60 535xd+++ + 8hp70x

Individual project by mnichu