Skocz do zawartości

[E91] Głębokie Rozkładownie + Zacisk 30B + Pominięcie Pano

BoczekZG

Rekomendowane odpowiedzi

Zacznę od tego że nasze i zagraniczne fora orałem już na prawdę długi czas. W końcu nie wytrzymałem zmieniłem aku na 95ah AGM (wcześniej był ten sam, obylem się bez kodowania, ale z adaptacja nowego w ISTA).

Niestety brak innych rozwiązań i rozwiązanie ostateczne zmian nie przyniosło. Schematami TIS już zaczynam rzygać i myślę że w nocy jakby mnie ktoś obudzil to niektóre z nich recytowałbym bez zająknięcia. Prądu nie ubywa, żadnych skutków ubocznych ale szlag mnie trafia jak widzę po czytaniu błędów to:

9CB5 - Głębokie rozkładownie akumulatora błąd aktualnie NIE występuje (nie jest to Shadow, apki android i ISTA nie są w stanie go usunąć...)

9CAA - Zacisk 30B, błąd aktualnie występuje. Sygnał poniżej wartości progowej.

Nie mam pojęcia mimo rycia TISa czym jest gdzie jest i za co odpowiada 30B, nie wiem może już oślepłem od szukania tego i innych rozwiązań - będę wdzięczny za info o co tu kwa chodzi.

Temat podrzędny to to że "komputerowo" zamknąłem podsufitkę - wywołaniem funkcji. Szkła musiałem zamknąć ręcznie - tył się nie domyka mimo adaptacji jestem na etapie organizowania czasu na zabetonowanie tylnego szkła tak żeby mobilny był tylko przód, no ale że nie mogłem się powstrzymać musiałem spróbować adaptacji - wyniknął z tego błąd który pika mi przy każdym wejściu do auta i wyświetla się na zegarach - A0A2 i A092 mimo próby ich skasowania powracają. Czy jest jakaś możliwość odcięcia krzyku o adaptacje Pano?

• Zasłużeni forumowicze

9CAA

FRM: Zacisk 30B podłączenie wadliwe

A092

CA: Zewnętrzna klamka drzwi, błąd pamięci ROM

A0A2

- CA: Zewnętrzna klamka z lewej po lewej stronie

- SHD: Inicjalizacja mocy zwrotnej

9CAA

FRM: Zacisk 30B podłączenie wadliwe

A092

CA: Zewnętrzna klamka drzwi, błąd pamięci ROM

A0A2

- CA: Zewnętrzna klamka z lewej po lewej stronie

- SHD: Inicjalizacja mocy zwrotnej

Według Faulta A092 przy ECE i N47 też tyczy się modułu SHD nie klamki, więc sam już nie wiem.

Odnośnie zacisku to nie wiem czy przeczytałeś cały post, szukałem diagramów i schematów połączeń orałem tisa i nie mogłem znaleźć żadnego info.