Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam mam pytanie, jak kupywałem bmw powiedziano mi że są w nim ksenony a ja głupi napaliłem się na auto i kupiłem bez sprawdzenia, minął rok spaliła mi się żarówka i patrze a tam zwykłe halogeny H7. Czy da rade do tych kloszy co mam włożyć ksenony i czemu w aukcie klasy premium średniej są halogeny????
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Poprawiałem jedną F10 przed liftem, gdzie ktoś do takich lamp włożył popularne "HID" z allegro.

Tyle, że ktoś nie miał pojęcia co robi i przekombinował.

Wywaliłem dodatkową instalację(dołożyli, dwa przekaźniki, kondensatory, rezystory, plus wzięli z wentylatora na chłodnicy :lol: ). Podłączyłem przetwornice bezpośrednio w miejsce żarówek. Dodatkowo przekodowałem kilka opcji w FRM aby współpracowało to jak należy z ksenonem i wszystko działa jak należy.

Auto nadal ma pozostawione ręczne poziomowanie, które normalnie działa.

Większy problem to brak spryskiwaczy lamp w wielu modelach na zwykłych halogenach, a z tym może być problem w razie kontroli

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Fabryka montuje 4300K więcej niż 5k nie zakładaj bo będzie gorsza widoczność, szczególnie podczas deszczu.
Opublikowano
Dziekuje bardzo bo gdy widze jak swiecą to myslałem że mają wiecej kalwinow. Dla potwierdzenia to są D3s ?
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Dziekuje bardzo bo gdy widze jak swiecą to myslałem że mają wiecej kalwinow. Dla potwierdzenia to są D3s ?

D1S

a dokładniej...

D1 V4 12V 35W

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Ok moze ktos powiedziec jakie są orginalne wsadzone xenony ? 5t cz wiecej kalwinów ? Thx

Kalwin czy Kelwin?

Chyba Kelwin co?

Poza tym to nie jednostka jasności.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Irak czy Iran.... to jest to samo....