Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Kupiłem bmw 520d e60 177km z 2009 roku i mam problem z automatyczną skrzynią biegów a mianowicie: przy zmianie z 2 na 3 i z 4 na 5 skrzynia szybko przerzuca biegi , nie tak płynnie jak przy innych zmianach a czasami nawet szarpnie.

Problem jest ale nie zawsze,jak odpale rano i spokojnie jadę biegi zmieniają się płynnie ale jak już przycisnę to raz szybko zmieni z 2 na3 i z 4 na 5

Wymieniłem olej oraz filtr beż zmian

Przy wymianie mechanik sprawdzał magnesy w misce olejowej i było brak opiłków

Pojechałem do mechanika od naprawy skrzyni automatycznych do Raszyna pod warszawą, Pan podpiął kompa i wyskoczyło kilka błędów na silniku Recyrkulacja spalin oraz przepływomierz a w skrzyni wysokie ciśnienie powyżej 4 biegu

Może miał ktoś taką przypadłość??

Opublikowano

Jak jesteś spod Warszawy, to pojedź do ludzi, którzy znają Zf- a od podszewski. Ja byłem ze swoim u siebie u dwóch "fachowców". Jeden tylko BMW robi, drugi skrzynie. Czarne scenariusze, pełen dramatyzm, może szukaj skrzyni. Skończyło sie na uszczelkach i zaworze elektromagnetycznym. Tylko trzeba wiedzieć co się robi, a nie na zasadzie, bo kiedyś przy podobnych objawach to była pęknieta planetarka... No cóż kogoś boli palec, to że komuś jednemu na milion kończy się to amputacją, nie znaczy, że od razu trzeba ciąć u każdego.

Polecam: https://www.zfserwisczosnow.pl/

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Pojechałem do mechanika od naprawy skrzyni automatycznych do Raszyna pod warszawą, Pan podpiął kompa i wyskoczyło kilka błędów na silniku Recyrkulacja spalin oraz przepływomierz a w skrzyni wysokie ciśnienie powyżej 4 biegu

Może miał ktoś taką przypadłość??

Zwróciłbym szczególną uwagę na ten przepływomierz. Może nie domagać i przy bucie będziesz miał znaczną rozbieżność wartości rzeczywistych do zadanych. Znajdź kogoś kto będzie mógł z Tobą pojeździć autem z komputerem i obserwować parametry przepływki. Problemem wcale nie musi być skrzynia, a właśnie padnięty przepływomierz...