Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

:shock:

Wcześniej trafiłem na takie rewelacje medialne, ale myślę sobie, pożyjemy, zobaczymy https://gaadiwaadi.com/2021-kia-k5-claims-better-performance-handling-than-bmw-3-series/amp/. No a teraz na blogu BMW, przyznają, że jednak i jeszcze sami chcą potestować: https://www.bmwblog.com/2020/11/18/the-2021-kia-k5-gt-just-beat-out-the-bmw-330i/

Mowa o KIA K5, przednionapędowcu, który właściwościami jezdymi pokonuje G20 :shock: Aż normalnie bym się sam chciał przejechać.

Propnuję zatem, aby BMW w ramach pościgu, zafundował nam chipa na 300KM w 330i, za free z gwarancją, żeby KIA trochę dogonić:) Co Wy na to? :mrgreen:

Opublikowano

ja do mojej 330d też poproszę :D

Ciekawe, ale jak sami piszą

There are no subjective determinations from AMCI Testing, only numbers and numbers cannot lie.

Of course, things like steering feel, brake pedal feel, chassis balance and overall fun weren’t taken into consideration

Jednak bym się nie zamienił :lol:

Często to jednak te subiektywne i niemierzalne aspekty decydują o tym, czy coś jest dla nas "fajne" i daje nam "frajdę"

Opublikowano
Ostatnio wymieniłem dębowe fronty w kuchni na lakierowny MDF, wyglądały pięknie … jakieś pół roku.

Zamienił stryjek:)

Opublikowano
ja do mojej 330d też poproszę :D

Ciekawe, ale jak sami piszą

There are no subjective determinations from AMCI Testing, only numbers and numbers cannot lie.

Of course, things like steering feel, brake pedal feel, chassis balance and overall fun weren’t taken into consideration

Jednak bym się nie zamienił :lol:

Często to jednak te subiektywne i niemierzalne aspekty decydują o tym, czy coś jest dla nas "fajne" i daje nam "frajdę"

No ja raczej też nie zamieniłbym się, ale przyznam, że na jazdach testowych stinger v6 naprawdę robił robotę. Jechał dobrze przylepiony i jakościowo w środku, na ile czas i słuch mi pozwolił, wypadł spoko. Ale wolę moją trójkę:)

Odnoszę też wrażenie, że ta K5 to przód ma jak Peugot 508 przynajmniej z oddali.