Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
Witam, mam problem ponieważ kierownica przestała wracać do jazdy na wprost, wcześniej została nasmarowana listwa maglownicy pod gumowymi osłonami ponieważ wydobywały się z niej piski, wspomaganie zwykłe elektryczne, po jakiś 2 tygodniach pojawił się problem z wracaniem kierownicy do jazdy na wprost. Nie wiem czy to ma jakiś związek z nasmarowaniem listwy. Szukając usterki, pojechałem na diagnostykę: 0 luzów w zawieszeniu oraz na maglownicy, jedynie amortyzatory przód słabe 45 48%, ustawiłem zbieżność, nie było tragedii, ale poprosiłem o skorygowanie jednocześnie podłączając interfejs diagnostyczny, dzięki temu kierownicy nie ustawili mi na "oko" tylko na idealne 0 podane z czujnika. Proszę o pomoc jak usunąć ten problem. Edytowane przez enterjedlinsk
  • Moderatorzy
Opublikowano
Masakra, smar ten nie nadaje się. Zastosuj smar BMW 83239407857 lub inny do mechanizmów precyzyjnych.
  • 5 miesięcy temu...
Opublikowano

Smar wymieniony kierownica nadal nie wraca do jazdy na wprost. Co można z tym zrobić? :mad2:

Problem się rozwiązał winne opony, na letnich jest ok. Poza tym kolegi f10 jedzie identycznie więc chyba zbyt mocno się przyzwyczaiłem do Mercedesa.