Skocz do zawartości

elektryka

JANOWSKI

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Remontuję od podstaw BMW E34 520i rok 1991 27.Lipca ,proszę o pomoc zamykając kluczykiem drzwi od strony kierowcy zamykały się wszystkie zamki i przestały wymieniłem moduł zamka centralnego znajdującego się pod tylną kanapą za kierowcą i nie działają na dal , bezpieczniki wszystkie sprawdzone , uwzględniłem również awarię w zamku w drzwiach kierowcy tu gdzie obraca się kluczyk , zamknąłem obwód elektryczny i po rozłączeniu przewodów w zamku zwarłem na krótko też się nie odzywają czy jest jeszcze jakiś sterownik odpowiadający - współpracujący z modułem centralnego.

Krzysztof

• Zasłużeni forumowicze

:cool2: A jakie bezpieniki odpowiadają za zamki w drzwiach?????

Znalazłem schemat E34 z 1991, ale on dotyczy 525i , 535i i M5.

Może ci się przyda???

Podaj e-mail to ci go wyślę

Ps.

Pomierzyłeś napięcia przy module a następnie dalej , np. kość przechodząca z drzwi kierowcy do słupka A ( kość w drzwiach kierowcy to X257........pin nr.10.........kolor przewodu czerwono - zielony....????

Mogą być skorodowane konektory czy piny?

Same przewody mogą być przetarte/połamane?

Z tego co widzę to bezpieczniki ,które są odpowiedzialne za centralny zamek to

- F30.......7,5A

- F31........7,5A

- F47........30A

Profilaktycznie wymień je i zobacz gniazda do nóżek od w/w bezpieczników, mogą być rozgięte co powoduje brak dobrego styku.

Tu też pomierz napięcie.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.