Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam bardzo proszę o pomoc w znalezieniu usterki w bmw 118d 2008 rok 2.0 143 km ,przedwczoraj pojawiła mi się żółta kontrolka auta na podnośniku ,oraz kontrolka service,natomiast wczoraj spaliło mi żarówkę w samochodzie i nie mogłem wyłączyć światła stopu .Dzisiaj gdy odpaliłem samochód jadąc do pracy zapaliła mi się czerwona kontrolka auta na podnośniku i zaczęły wariować wszystkie zegary ( prędkościomierz ,wskaźnik paliwa ) oraz zaczęło mi się włączać i wyłączać radio samochodowe ,nie działały kierunkowskazy ,i przez chwile włączyły mi się światła awaryjne .Na szczęście dojechałem do domu .Gdy próbowałem go ponownie odpalić po powrocie gdy próbowałem go ponownie odpalić poczułem swąd spalenizny w aucie ,nie dało się zamknąć auta ,a podświetlenie wskazówek i światło stopu zostały włączone i nie dało się już zamknąć samochodu ,spaliło mi również ponownie tą samą żarówkę w samochodzie co 2 dni temu .Bardzo proszę o pomoc w odnalezieniu usterki , może ktoś z was miał już podobny problem ?

w linku dodaję filmik który zrobiłem jak auto wariowało :

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Zamiast zakladac temat na forum, zacznij od podstaw, jakie jest napiecie ladowania.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Napięcie ładowania to jedno, a ja zajrzałbym do bagażnika za prawą tylną lampę. Trzeba tapicerkę zdjąć żeby dostać się do modułów. Woda w tym miejscu to częsta przypadłość serii 1.
Opublikowano

Dzięki za pomoc ,okazało się rzeczywiście ze w tym miejscu jest woda i moduł haka jest spalony .

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk