Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam ile u was wynosi pełne naładowanie baterii standardowa Ładowarką 230 v??

Ładowałem ostatnią wersję 94ah. Niestety trwało to tak długo że zastanawiam się czy wszystko Ok

• 3 tygodnie później...
Opublikowano
Wieki, standardowa ładowarka jednofazowa BMW może mieć różną moc ładowania. Ja mam 10A, czyli 230x10 = 2,3kW. Masz w i3 94Ah do naładowania mniej niż 33kW, czyli 33/2,4 daje >14 godzin.
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano
Sugeruje zakup ładowarki 16A do domu. Wyciągnie z 1 fazy 3,68 kW wiec swoją baterie naładujesz w 9h i to jest akceptowalne. Naładować furę przez noc nie za szybko aby degradacja baterii była minimalna.
  • 1 rok później...
Opublikowano

Witam

Trochę po czasie , ale lepszym rozwiązaniem jest zakup ładowarki 3-fazowej 11 kw . Ja swoje i3 94ah ładuję a niecałe 3 godziny .

• 3 tygodnie później...
  • 2 miesiące temu...
Opublikowano
zerknij na ten filmik, może masz ładowarkę przestawioną na minimalny amperaż:

Standardowa ładowarka BMW nie ma możliwości zwiększania/zmniejszania mocy i tym samym szybkości ładowania.

A taką lepszą czyli 16A można już mieć za 500-600 PLN.

A co do czasu ładowania seryjną ładowarką 10A to jest to...zawsze cała noc :mad2:

---

JayZet®

---

Opublikowano
Na standartowej można zmniejszyć prąd ładowania. Można też z pozycji iDriva zmniejszyć. Wtedy z 14 godzin robi się 24 :)
  • 2 miesiące temu...
Opublikowano

a czy ktoś z Was ma doświadczenia z ładowania taką mocniejszą tzn. ładowarką 16A?

bo mnie kolega elektryk straszy, że jeśli mam starą instalację w chałupie to spalę i gniazdko i instalację i ew. sąsiadów :mrgreen:

---

JayZet®

---