Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Panowie,

Jestem tydzień po aktualizacji i to chyba jest jakiś żart, jeśli tak wielka firma wypuszcza oficjalnymi kanałami aktualizacje z takimi błędami:

- head ups w trybie sport nie wyświetla sportowych wyświetleń

- ustawicznie gubi światła automatyczne

- nagłośnienie HK głupieje i potrafi sam się ściszać i zgłaśniać

- historia serwisowa z kosmosu np. u mnie teraz wyświetla zerowy przegląd przy 4 km na 4 miesiące przed produkcja :duh: :duh: , przegląd z piątku zrobiony przy 20 000 pokazuje ze został zrobiony przy 27 000 :duh:

- pomijam już fakt, że aplikacja nie wie że jest zaktualizowany system

-o nowościach typu wpisywanie adresu w Navi nie wspomnę bo jakiś idiota to projektował (użyteczność)

Dodam, że byłem w piątek na serwisie w ASO i oni nie maja tego softu i oficjalna odpowiedź to że nie zalecają wgrywania świeżego softu i rozkładają ręce i mówią , że najwcześniej za miesiąc może będzie poprawka :mad2: :mad2: :mad2: :mad2: :mad2: :duh: :duh: :duh: :duh:

Czy u Was są te same błędy?

Pozdrawiam

Maciek

Opublikowano
Panowie,

Jestem tydzień po aktualizacji i to chyba jest jakiś żart, jeśli tak wielka firma wypuszcza oficjalnymi kanałami aktualizacje z takimi błędami:

- historia serwisowa z kosmosu np. u mnie teraz wyświetla zerowy przegląd przy 4 km na 4 miesiące przed produkcja :duh: :duh: , przegląd z piątku zrobiony przy 20 000 pokazuje ze został zrobiony przy 27 000 :duh:

-o nowościach typu wpisywanie adresu w Navi nie wspomnę bo jakiś idiota to projektował (użyteczność)

Dodam, że byłem w piątek na serwisie w ASO i oni nie maja tego softu i oficjalna odpowiedź to że nie zalecają wgrywania świeżego softu i rozkładają ręce i mówią , że najwcześniej za miesiąc może będzie poprawka :mad2: :mad2: :mad2: :mad2: :mad2: :duh: :duh: :duh: :duh:

U mnie nie ma najmniejszych problemów. Próbowałeś resetować iDrive? Przycisk power trzeba wcisnąć i trzymać ok 40 sekund aż zgaśnie ekran.

Opublikowano

u mnie jest również problem z zapamiętaniem ustawień świateł automatycznych. Przed aktualizacją miałem tak, że jak raz włączyłem światła automatyczne (na drążku z lewej strony) to pamiętał to cały czas a teraz po jednym/dwóch dniach sam to wyłącza.

Z navi ten sam problem i również się zastanawiam co za cymbał to projektował

Reszty błędów nie zauważyłem.

• Moderatorzy
Opublikowano

A ja miałem już pisać wątek, że mam problem z instalacją tej aktualizacji. Miesiąc temu już ściągnąłem ją przez Connected i uploadowałem do auta, ale od tamtego czasu nie mogę za cholerę tego zainstalować. Auto zaparkowane, biegi na P, hamulec ręczny włączony, a i tak ni cholery. Ciągle taki komunikat:

347a4dc1263535d8e29dff8d8eb4538f.jpg

No ale skoro to taki syf, to chyba dobrze, że się nie udało :lol: Dzięki za feedback Panowie!

Instagram: @kolczasty
Opublikowano
A ja miałem już pisać wątek, że mam problem z instalacją tej aktualizacji. Miesiąc temu już ściągnąłem ją przez Connected i uploadowałem do auta, ale od tamtego czasu nie mogę za cholerę tego zainstalować. Auto zaparkowane, biegi na P, hamulec ręczny włączony, a i tak ni cholery. Ciągle taki komunikat:

347a4dc1263535d8e29dff8d8eb4538f.jpg

No ale skoro to taki syf, to chyba dobrze, że się nie udało :lol: Dzięki za feedback Panowie!

Temat przerabiany przez wiele osób. Musisz podładować akumulator. Ja czekałem tak ponad tydzień i nawet sugerowana, blisko 100km, przejażdżka nie pomogła. Kupiłem ładowarkę i po paru godzinach ładowania, pojawiła się notyfikacja, że można rozpocząć aktualizacje.

• Moderatorzy
Opublikowano
Temat przerabiany przez wiele osób. Musisz podładować akumulator. Ja czekałem tak ponad tydzień i nawet sugerowana, blisko 100km, przejażdżka nie pomogła. Kupiłem ładowarkę i po paru godzinach ładowania, pojawiła się notyfikacja, że można rozpocząć aktualizacje.

No to też niezłe jaja... To nie jest kuźwa Polonez Caro na zimowym parkingu przy -30, żebym prostownik musiał podpinać. I to tylko po to, żeby komputer był zadowolony i łaskawie pozwolił się zaktualizować.

Opublikowano

No to też niezłe jaja... To nie jest kuźwa Polonez Caro na zimowym parkingu przy -30, żebym prostownik musiał podpinać. I to tylko po to, żeby komputer był zadowolony i łaskawie pozwolił się zaktualizować.

Dokładnie. Niestety tak to teraz wygląda. Wiele osób na bimmerpost potwierdzilo, że bez ładowania aku, aktualizacja nie chciała ruszyć.

• Moderatorzy
Opublikowano
Dziwne to, robię krótkie odcinki po 5-6-10 km dziennie i poszło od razu :shock:
Opublikowano
Dziwne to, robię krótkie odcinki po 5-6-10 km dziennie i poszło od razu :shock:

No to tylko pozazdrościć :)

Tym, którym jednak nie chce ruszyć, ładowarka przyjdzie z pomocą.

Opublikowano

Mogę potwierdzić pierwsze trzy. Wieczorem sprawdzę jak wygląda historia serwisowa.

Opublikowano
Panowie,

Też miałem niezłe przeboje z tą aktualizacją. Pobrałem przez apkę, wysłałem do auta, przejechałem chyba z 300km i nadal aktualizacja nie ruszyła...

Dodatkowo zaczęło wywalać co chwila jakieś błędy z czujników martwego pola, dostępu komfortowego. Raz nawet zniknęły zegary niewracające mimo resetu... (same zaskoczyły po kilkudziesięciu minutach).

0ccd686580093f76med.jpg

Umówiłem serwis i po bagatela 5h diagnostyki wgrali mi 07/2020.60. Było to 10.11.2020 więc dziwne, że wciskają Ci ściemę że nie ma nowszego.

481803626c6e13c4med.jpg

Szczecin Bońkowscy

Opublikowano
Ja jakoś na wyświetlaczu przed kierownicą nie mogę przywołać wskaźników sportowych z kierownicy. Ciągle tylko media lub radio. Nie wiem jak ze światłami drogowymi z asystentem. Tego nie aktualizowałem. No i nadal jak dla mnie gubi ustawienia wyłączenia ingerencji w kierowanie. Za każdym razem mam zaznaczony ten ptaszek po ponownym uruchomieniu silnika. Ale aktualizacja poszła bez problemu, sama się pobrała i migiem zainstalowana.
Opublikowano

Mogę potwierdzić pierwsze trzy. Wieczorem sprawdzę jak wygląda historia serwisowa.

No więc wczoraj sprawdzałem historię serwisową i wszystko się zgadzało. Natomiast dzisiaj byłem na wymianie oleju po okresie docierania i po odebraniu auta mam nową historie (aktualny przebieg to ok. 2300km)

Problem ponoć znany, auto zaciąga sobie historie innych aut. Słabo :(

uc?export=view&id=1Eb-y56Y0K1cncAjpC1EkVM4C1ZgK7ha2

Opublikowano

O kurna:) Dobrze, że nie zaciąga profili innych kierowców z ich danymi:)

A ja odszczekuję, wywołanie wskaźników sportowych z kierownicy i przełączanie. Pierdoła jestem bo zapomniałem, że sam sobie na dźwigni zmieniłem :duh: Ale reszta to chyba jakieś software'owe bugi.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

No więc wczoraj sprawdzałem historię serwisową i wszystko się zgadzało. Natomiast dzisiaj byłem na wymianie oleju po okresie docierania i po odebraniu auta mam nową historie (aktualny przebieg to ok. 2300km)

Problem ponoć znany, auto zaciąga sobie historie innych aut. Słabo :(

uc?export=view&id=1Eb-y56Y0K1cncAjpC1EkVM4C1ZgK7ha2

Również dzisiaj odebrałem samochód po wymianie oleju i mam ten sam problem czyli historia zaciągnięta z innego samochodu. Zgłaszałeś ten problem do serwisu i oni to odkręcali czy robiłeś jakiś reset?

Opublikowano

@kamsoner zgłosiłem i dostałem następującą odpowiedz

... Jest problem z synchronizacja danych samochodu z serwerami BMW. Pana auto nie jest pierwsze ani nie ostatnie z ta przypadłością. Wszystko oczywiście zostanie odkręcone i wpisy będą prawidłowe, lecz trzeba trochę na to poczekać. Spróbuje zaktualizować zdalnie Pana książkę serwisowa. Proszę sprawdzić za godzinę/dwie, czy wszystko ok.

Rozwaliło mnie zwłaszcza pogrubione zdanie, chociaż doceniam szczerość :)

Teraz mam nowe wpisy, ale te też nie są prawidłowe. I kolejny cytat z kontaktu z serwisem

Nie są to nasze wpisy, nie jest to nasz nr dealera, więc dalej coś nie zadziałało. Na pewno przyjdzie czas, kiedy pojawią się prawidłowe wpisy

Na uspokojenie dostałem screenshot z ich systemu, żeby potwierdzić, że tam wszystko się zgadza.

Opublikowano

07/2020.54 miałem wgraną podczas poprzedniej wizyty w serwisie i wtedy historia serwisowa była ok.

Nic nowszego niż 07/2020.54 mi nie wgrali tym razem

• 5 tygodni później...
  • Moderatorzy
Opublikowano
Ciekawostka. Po jakimś czasie auto "zapomniało", że pobrana była aktualizacja 2020.54. Zainstalowałem nową apkę od BMW, czyli My BMW. W tym tygodniu pojawił się monit w apce o dostępnej nowej aktualizacji do pobrania... I nadal jest to ta sama 2020.54, a nie nowsza. Dziwne. Jak to jest z tymi aktualizacjami? Trzeba wszystkie po kolei wgrywać i dopiero po pobraniu np. 54 będę mógł zainstalować 60, czy system automatycznie powinien wybrać najnowszą pasującą aktualizację?