Skocz do zawartości

Wymienilem tarcze, bicie ustapilo. Ale...

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
witam, tak jak wyzej. Wymienilem klocki i tarcze, bicie przy hamowaniu ustapilo w kazdym zakresie hamowania po za 80-100 km/h. W tych okolicach predkosci jest bicie, podczas jazdy deilkatnie to czuje a jak zaczne delikatnie hamowac w tych okolicach to bije troche mocniej. Tarcze na bank proste, klocki tez ok, co moze byc jeszcze przyczyna. Tylko w tym zakresie predkoci cos bije. Nie moge dojsc do tego co to. Nie mam luzow w przerdnim zawieszeniu, z tylu mam do wymiany (maly luz) wahacz tylni gorny. Juz kupilem. Czy to moze byc przyczyna, ze od tylniegho zawieszenia czuje cos na kierownicy ? Wydaje mi sie to malo prawdopodobne, tym bardziej, ze naprawde luzj est tak maly, ze godzine kazalem na stacji kontroli go szukac. Nic po za tym nie stwierdzili. jak myslicie?

Sprzedam nowy filtr powietrza MANN C31143 BMW E60 E61 E63 E64 - 90 zł z wysyłką

Opublikowano
Sprawdz jeszcze amortyzatory. Kiedys mialem uszkodzone przy montazu, (klient przytrzymal sobie przy dokrecaniu za trzpien amorka) i w zakresie kolo 100km mialem bicie na kierownicy i przy hamowaniu. Spowodowane bylo to tym ze przy tej predkosci amortyzator obnizal sie wlasnie do uszkodzonego miejsca i nie bylo w tym zakresie tlumienia a po paruset kilometrach wyrobil sie luz.
Opublikowano
A może to kwestia pierścieni centrujących felgi? Jeśli zmieniałeś felgi na jakieś inne, z większym otworem centrującym niż ten na Twojej piaście to może być to.
Opublikowano
Felgi mam oryginalne. Opony nie wiem czy sa ok. Wygladaja ok, bo bylem je wywazyc o koles powiedzial, ze wszystko rowniutkie. Zawieszenie bylo sprawdzane, ale naprawde zauwazylem, ze mechanicy w Polsce nie potrafia znalezc luzow. Nie wiem, szukaja i szukaja i mowia, ze wszystko ok. Nie wiem do kogo juz jechac.

Sprzedam nowy filtr powietrza MANN C31143 BMW E60 E61 E63 E64 - 90 zł z wysyłką

Opublikowano
moim zdaniem masz minimalnie juz zuzyte tuleje przednich gornych wahaczy. Objawy wlasnie takie sa gdy te tuleje powoli maja dosc. I kolejna wazna rzecz ze zaden mechanik nie umie nigdy wyczuc ze te tuleje powoli sa juz do wymiany...

Prowadzę sklep z częściami do samochodów.

[email protected]

www.czescidobmw.pl