Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam. Chciałem trochę obniżyć swoje BMW F30 335i xdrive. Jakie sprężyny konkretnie polecacie kupić? Budżet mam elastyczny, zależy mi na tym żeby auto nie było bardziej twarde niż jest teraz czyli wchodzi w grę jakieś delikatne obniżenie. Co polecacie? Mile widziane fotki:)
Opublikowano

Na allegro aż się roi od aukcji.......

https://allegro.pl/oferta/sprezyny-pro-kit-bmw-3-f30-f80-01-12-10-18-9102952460

https://allegro.pl/oferta/sprezyny-eibach-pro-kit-bmw-3-f30-f80-8763132412

pasuje za równo do xdrive jak do tylnego napędu...wersja z tylnym napedem do xdrive też pasuje poprostu ciut więcej obniża, temat sprawdzony... :wink:

• 4 lata później...
Opublikowano

Witam. Widzę że stary temat ale nie mogę znaleźć żadnej informacji na temat montażu tych sprężyn ale w odwrotnej konfiguracji. Czyli springi od wersji xdrive ale do zwykłej wersji z tył napęd. Deklaruje producent dla zwykłego zestawu minus 30 i 25mm a do xd minus 20 i 15mm. 
Różnica jest tylko w nacisku jaki podają. Jest sporo większy dla xd pewnie ze względu na większą masę i zastanawiam się czy to się zgra ze sobą. Pan  na infolinii z strony producenta powiedział że możliwe obniżenie będzie zerowe na sprężynach od xd ale nie był sam do końca pewien. Sam komfort też może być gorszy niż montując właściwe do wersji. Ktoś może robił taki setup. 
Obecnie moja f30 z 18 roku jest tak wysoka jak by miała jakiś zestaw na złe drogi a po vin go nie ma. Do błotnika na felach 18 mam 72cm a między oponą a błotnikiem mam ponad 6cm. Taka koza trochę. Z jednej strony razi w oczy a z drugiej pomaga śmigać w mojej okolicy. Dlatego obniżenie 20 dla mnie było by kompromisem wyglądu i użytkowania. 
ps. Zawieszenie mam nadal ori i nic nie było modyfikowane od wyjazdu z fabryki. Jest bardzo wysoka i widzę że dużo wyższa niż inne f które spotykam na ulicy w wersji podstawowej.