Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich !!!

Drugi raz w teasie, podczas wypalania dpf wyskoczył mi komunikat " dolej olej do silnika" . Dodam ze po zatrzymaniu i sprawdzeniu stanu ,wszystko jest ok czyli pełen stan. Po ponownym uruchomieniu wszystko ok , brak bledow w i drive.

Miał ktoś podobny problem ?????

Pozdrawiam.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
może czujnik w misce olejowej szwankuje.
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano

Dzis bylem na serwisie w ASo i oczywiście zero bledow a panowie nie wiedzą czemu zapala się komunikat ...

Macie może jakieś pomysły ?

• Moderatorzy
Opublikowano
Skan zrób gdy błąd występuje, nie gaś auta przed skanem.
Opublikowano
Witam. Możesz kolego powiedzieć skąd wiesz kiedy zachodzi proces wypalanie dpf, po czym poznajesz bo jeszcze nigdzie nie słyszałem że jest to w jakiś sposób komunikowane a nie jeden raz się nad tym zastanawiałem.
Opublikowano
Witam. Możesz kolego powiedzieć skąd wiesz kiedy zachodzi proces wypalanie dpf, po czym poznajesz bo jeszcze nigdzie nie słyszałem że jest to w jakiś sposób komunikowane a nie jeden raz się nad tym zastanawiałem.

U mnie gdy zaczyna wypalalac to w tylnej części auta slychac delikatne buczenie z tlumika ...

• 1 miesiąc temu...
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Panowie wymieniłem olej i problemu brak. Dodam jeszcze że był zalany castrol 5w 30 i zrobiłem na nim 10000km .

Castrol i 5w30 to dwie najgrorsze rzeczy dla silnika