Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

KOledzy dopasażyłem już w tempomat jezyk polski moduł bluetoth w bagażniku a teraz chciałbym doposażyć w funkcję keyles.

Co potrzeba by zakupić? Z tego co czytałem potrzeba klamki i jakiś moduł ale co jeszcze nie wiem. Ma ktoś na sprzedaż?

Mam cabrio więc potrzebuje tylko 2 klamki

• 2 tygodnie później...
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Antenki moduł diversity , kluczyki inne . I kamerkę żeby nagrać jak któregoś dnia auto bez ciebie odjeżdża .

:cool2: :mrgreen:

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Antenki moduł diversity , kluczyki inne . I kamerkę żeby nagrać jak któregoś dnia auto bez ciebie odjeżdża .

Jest na to rozwiązanie i nie mam na myśli etui na kluczyk, a coś takiego:

https://intercars.pl/produkty/1836534-zabezpieczenie-kluczyka-kp-20?gclid=Cj0KCQiAqdP9BRDVARIsAGSZ8AnIWl4Po9jWfnBMh56WEAnPzpDCsdufMAlA9cF7lcBhx5FkrMopvFEaAiYHEALw_wcB

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Czyli kupa kasy i roboty na montaż keylessa plus 600 zl, aby się zabezpieczyć przed kradzieżą. Maniek musisz być mocno zajarany na ten retroficik :D
Opublikowano

Wiesz auto mam ciągle w garażu który ma ochronę.W pracy pod kamerami i na zamkniętym placu. Do sklepu nie jezdzę ani na dalsze wyjazdy. Ba to mam drugie auto,

Nie ma ktoś do sprzedaży całych gratów na doposazenie?

P.S Wywaliłem już na sam bluetooth 1400 plus tempomat 800

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Ja nie lubie keyless, uj wie gdzie te kluczyki chowac, wiec w e87/e90 laduja i tak w slocie.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Maniek nic mi nie mow o dopasażaniu. Lusterka skladane + lampy tyl led + mase innych pierdół. Szukam w normalnej cenie COMBOX, bo 500 zl mi już szkoda. Lusterko wsteczne z kamera też by się przydało, ale ciężko dorwać oryginał z opcją FLA. Jak do lata nie znajdę to poskładam dwa w jedno. Keyless mi jest kompletnie zbędny i nie wpisałem go na listę retrofitów.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Może e87 już tak nie jest chodliwe , nie wiem . Głównie jeśli stoi pod domem a mieszkamy na parterze to kluczyki dobrze by było schować .... w garnku . Chyba najtaniej .
Opublikowano

Ja mam również Keyless - używam i jestem z tego dodatku mega zadowolony

Wydaje mi się że złodzieje mający dobry sprzęt do kradzieży na keyless to kradną coś co ma wartość >100k i jest w miarę nowe - czyli raczej nie nasze 1-ki.

Do tego wykupione AC i śpię spokojnie.

• 3 lata później...
Opublikowano

Więc tak doposażyłem w końcu keyless i działa tylko połowicznie tzn nie działa otwieranie klamką dotykam klamki i auto niestety się nie otwiera. Klamkę kupowałem sprawdzoną bo działała w aucie od którego ją wziałem. Odpalanie bezkluczykowe za to działa idealnie. NIe otwiera się też klapa bagażnika gdy podejdę do auta. Mechanik poweiedział że nie mam podłączonej anteny do modułu diversity lecz przewód od anteny leży obok modułu.NIe wiem gdzie to podłączyć. Mechanik który mi to podłączał rozłożył ręce...Pomoże ktoś?

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

4ry anteny podlaczyles tak? 

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

A kabel od modulu comfort do diversity podciagniety? 

Opublikowano

Jest podciągnięty i podłaczony ale wogóle to nie działa bo gdy odłącze ten kabel to zupełnie nic się nie zmienia. Nie wiem gdzie powienien być podłączony

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Ten do lusterka masz podlaczony? 

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Musisz miec jeden kabelek od modulu comfort do lusterka puszczony. 

Opublikowano

O lusterkach nic nie wiem ale jest tam jeszcze jeden kabel i obstawiam że to to bo gdy odłącze to wtedy nie uruchamia się auto bez kluczyka i jest komunikat o braku pilota.Próbowałem oba razem złączyć ale to nic nie działo