Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Digital Key to doskonałe rozwiązanie! Polecam wszystkim wyklikanie potrzebnych opcji przy konfiguracji auta!

Cieszyłem się otwieraniem i uruchamianiem bmw mając note 8 na androidzie 9.

Zmieniłem w zeszłym miesiącu na note 20 ultra 5g i ten okazał się być niekompatybilny... nie można go dodać.

Jak to jest? Czy tylko te z listy działają?

Czyli:

Compatible only with Connected App V6 installed on Samsung phones with Android 8.0+. Samsung Galaxy Note 8, Galaxy A5, Galaxy A7, Galaxy S7, Galaxy S7 Edge, Galaxy S8, Galaxy S8 Plus, Galaxy S9, Galaxy S9 Plus... i gdzieś w materiałach bmw wyczytałem zakończenie w postaci: i nowsze...

Tak czy siak lista obejmuje stare słuchawki mające niekiedy 3 lata.

Liczę, że dodadzą do listy nowe...Ma ktoś info co z obecnymi androidami?

Opublikowano
Usługa w trakcje wygaszania, zobacz w portalu ConnectedDrive, że nie możesz jej nawet przedłużyć. W moim Samsungu S10e akurat działa, ale abonament kończy się jakoś w grudniu.
Opublikowano

Totalna porażka. Kupiłem samochód z pewną funkcją, którą teraz mi się odbiera. Rozumiem, że nowe samochody mają hardware pod iPhone ale co to ma do działania mojego "starego" systemu?

Kolejnym debilizmem jest fakt, że aplikacja BMW ciągle informuje mnie, że usługa wygasła i że mogę przedłużyć subskrypcje :roll:

Dno, dno i jeszcze raz dno. :mad2:

20201108-175008.jpg

20201108-175019.jpg

20201108-175522.jpg

Opublikowano

Co prawda nie pytałem...

Ale też nikt mi nie wspominał w trakcie sprzedaży, że mają zamiar coś wyłączyć.

Traktuję to info, raczej jako plotkę.

Czytałem o tym na jakimś forum ale czy jest oficjalne stanowisko bmw w przedmiotowej sprawie?

A dwa... już tego kluczyka większego i cięższego nie mogli wyprodukować? Co to za moda?

Opublikowano
Co prawda nie pytałem...

Ale też nikt mi nie wspominał w trakcie sprzedaży, że mają zamiar coś wyłączyć.

Traktuję to info, raczej jako plotkę.

Czytałem o tym na jakimś forum ale czy jest oficjalne stanowisko bmw w przedmiotowej sprawie?

A dwa... już tego kluczyka większego i cięższego nie mogli wyprodukować? Co to za moda?

To niestety nie plotka. Jak widać na załączonych zdjęciach, usługa wygasła bez możliwości jej przedłużenia. "Extend service now" nie jest dostępne.

Szkoda, bo działało to bardzo dobrze przez 12 miesięcy od momentu aktywacji. Nikt nie będzie o tym mówił w trakcie sprzedaży. To nie leży w ich interesie.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

https://faq.bmw.pl/s/article/Kluczyk-cyfrowy-Samsung-Warunki-Kompatybilne-smartfony-mPsYr?language=pl

2020-09-18

2150

Jakiego smartfona Samsung mogę używać do korzystania z usługi kluczyka cyfrowego BMW?

W celu korzystania z usługi cyfrowego kluczyka BMW potrzebny jest smartfon Samsung Galaxy (A5/A5 (2017), A7/A7 (2017), S7, S7 Edge, S8, S8 Plus, S9, S9 Plus, S10, S10 Plus, S20, S20 Plus, S20 Ultra, Note8, Note9) z systemem Android 9.0 lub nowszym. Więcej informacji dotyczących kompatybilności smartfona można znaleźć w aplikacji BMW Connected w obszarze „Kluczyk cyfrowy BMW”. Należy pamiętać, że od 7/2020 r. nie można już zamawiać ani przedłużać usługi Kluczyk cyfrowy BMW dla smartfonów Samsung. Jednak z usługi można korzystać przez pozostały czas jej ważności. Usługa Kluczyk cyfrowy BMW jest dostępna w połączeniu z iPhonem firmy Apple dla wszystkich pojazdów wyprodukowanych po 07/2020 i spełniających warunki techniczne.

Opublikowano

2020-09-16

1956

Jak działa kluczyk cyfrowy BMW w połączeniu z moim smartfonem Samsung i moim BMW wyprodukowanym przed 07/2020 r.

Kluczyk cyfrowy BMW dla Samsunga otwiera i uruchamia BMW wyprodukowane przed 07/2020 r. w połączeniu z kompatybilnym smartfonem. Użytkownik może udostępnić tę funkcję maks. pięciu innym osobom przy pomocy dodatkowej usługi Kluczyk cyfrowy dla 5 osób. Należy pamiętać, że od 7/2020 r. nie można już zamawiać lub przedłużać usługi Kluczyk cyfrowy BMW lub Kluczyk cyfrowy BMW dla 5 osób dla smartfonów Samsung. Jednak z usługi można korzystać przez pozostały czas jej ważności. Dla korzystania z usługi kluczyka cyfrowego BMW jest wyposażenie pojazdu w opcje Live Cockpit (SA 6U1, 6U2, 6U3) i Komfortowy dostęp (SA 322). Informacje dotyczące uwierzytelniania kluczyka cyfrowego BMW dla smartfonów Samsung można uzyskać od partnera serwisowego BMW.