Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam , zamontowałem radio bmw professional w zamian za business , odtwarzacz działa , wszystko się przełącza jedynie nie ma żadnego dźwięku . Może ktoś doradzić co mam w tej sytuacji zrobić ?
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Najprawdopodobniej nowe radio prof. ma zakodowane inne nagłośnienie i potrzeba go zakodować do Twojego auta .
"Teoria jest wtedy, kiedy wiemy wszystko, a nic nie działa! Praktyka jest wtedy, kiedy wszystko działa, a nikt nie wie dlaczego"
Opublikowano
Poza tym niepotrzebnie wydałeś kasę bo różnicy w dźwięku na samym radiu nie doświadczysz żadnej. W autach tej klasy wszystko idzie przez dodatkowy wzmacniacz(którego na 99% nie posiadasz mając radio business) a radio jest tylko figurantem od naciskania guziczków.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Poza tym niepotrzebnie wydałeś kasę bo różnicy w dźwięku na samym radiu nie doświadczysz żadnej. W autach tej klasy wszystko idzie przez dodatkowy wzmacniacz(którego na 99% nie posiadasz mając radio business) a radio jest tylko figurantem od naciskania guziczków.

No cos ty, przeciez jest przepasc pomiedzy bussines a pro, wlasnie w dzwieku. To pierwszy "mod" ktory zawsze robie od razu jak jest zwykly bussines.

Opublikowano
W takim razie albo siedziałem w jakiś składakach albo jestem głuchy. Słuchałem audio w E90,E46,F30 od business do HK i business ssie strasznie a prof miał jedynie większy ekran i jakieś tam ficzery a dźwiękowo różnicy nie zauważyłem bo głośników jest tyle samo. Dopiero lepiej jest już w przypadku HiFi i TopHiFi.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
W takim razie albo siedziałem w jakiś składakach albo jestem głuchy. Słuchałem audio w E90,E46,F30 od business do HK i business ssie strasznie a prof miał jedynie większy ekran i jakieś tam ficzery a dźwiękowo różnicy nie zauważyłem bo głośników jest tyle samo. Dopiero lepiej jest już w przypadku HiFi i TopHiFi.

To juz wiemy gdzie sie nie rozumiemy. Kolega pisze o zwyklym radiu, bez navi, do takiego zestawu my sie odnosimy, ty nawiazujesz do zestawu z ekranem/navi. Tam faktycznie nie ma roznic pomiedzy bussines i pro. Prawda?