Skocz do zawartości

Problem z zawieszeniem

Burza1234

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,z tego co opisujesz myśle że to przekładnia kierownicy,sam zmagałem sie z tym problemem przez 4 lata

byłem w dwóch autoryzowanych serwisach i wielu innych i nigdzie mi tego nie zdiagnozowali

nie dawno metodą prób sam to znalazłem i wymieniłem orginalny wadliwy plastikowy tłoczek ktory jest własnie w przekładni

po wymianie tej czesci auto jest o niebo lepsze i wszystkie stuki i puki ustały......

postanowiłem opisać ten problem bo nigdzie w serwisach nie chca tego robić bądz nie mają wiedzy na ten temat nawet w BMW

Lub proponują wymiane całej maglownicy :roll:,koszta koło 2000zł plus wymiana a koszt kompletu naprawczego to koło 150zł

dodam jesze ze w między czasie wymieniłem praktycznie całe przednie zawieszenie bez amortyzatorów bo tak radzili mi mechanicy,

chociaż tez ze wzgedu na eksploatacje bo w tym czasie zrobiłem 100tyś i dopiero teraz po wymianie tej małej czesci auto jeżdzi jest ok!!

oczywiście mogą to być też gumy stabilizatora lub łączniki tzn drążki skrętne które z resztą łatwo sprawdziż.powodzenia!!

Witam,z tego co opisujesz myśle że to przekładnia kierownicy,sam zmagałem sie z tym problemem przez 4 lata

byłem w dwóch autoryzowanych serwisach i wielu innych i nigdzie mi tego nie zdiagnozowali

nie dawno metodą prób sam to znalazłem i wymieniłem orginalny wadliwy plastikowy tłoczek ktory jest własnie w przekładni

A jak namierzyłeś właściwy tłoczek? Z tego filmu na youtube wynika że jest zestaw naprawczy BMW, tylko np w realoem nie jest wymieniony jako część serwisowa

to nieprawda, że ten bigos zaszkodził

Od 2010 roku prawie we wszystkich modelach ,,do 5ek wliczając xy montowali ten sam korpus maglownicy więc tłoczek pasuję do większości modeli,sam też posiadam f25 wielkiego problemu jeszcze nie ma, ale już sa odczuwalne minimalne stuki i na pewno będę wymieniał ten sam zestaw

https://sklep.auto-voll.pl/zestaw-naprawczy-przekladni-kierowniczej-bmw-f20-f21-f30-f31-f33-f34-f36-f25-f26-x3-x4-32106891974.html

Wiem że ta część pasuje do wielu innych modeli niż jest wyszczególnione bo np w większości późniejszych e90tek są te same

Maglownice co f25 ale to już można samemu zweryfikować ,

Ja mieszkam w Szkocji wiec tu też od niedawna jest dostępna ta cześć ,w Polandzie w jednym sklepie znalazłem masz powyżej..