Skocz do zawartości

Czy nie za bardzo się grzeje?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Dzisiaj po ostrej jeździe odstawiłem auto na 15 minut, przychodzę, odruchowo dotykam maskę i jest bardzo ciepła - to samo przód błotników, otwieram maskę, a tam gorąco. Wskazówka temeratury na środeczku, visco nowe (oryginalne). Jestem nowym userem BMW, więc pytam czy to normalne, że takie to wszystko ciepłe? Może pompa wody siada? Jak ją sprawdzić?
Adi
Opublikowano
jak wskazowka stoi prosto to jest ok . a to ze jest gorąco w komorze silnika to normalne - wszystko jest ok

Kurcze, wystraszyłem się trochę, bo stojąc 1 metr od auta będzie można w zimie w samym t-shircie paradować. Gorąco aż bucha z niego, ale skoro tak ma być to niech jest. Oby mi się szkła reflektorów nie potopiły ;)

Adi
Opublikowano
spoko majonez, przecież masz tam parę koni, jak je przegonisz to muszą odparować, czasem postoi kilka godzin i dalej będzie cieplutko,ale jak wskażniki ok, to też się nie stresuj - jedno pytanko tylko - czy autko było bite ?
Bogdan28
Opublikowano
spoko majonez, przecież masz tam parę koni, jak je przegonisz to muszą odparować, czasem postoi kilka godzin i dalej będzie cieplutko,ale jak wskażniki ok, to też się nie stresuj - jedno pytanko tylko - czy autko było bite ?

Nie było bite, a czemu?

Adi
Opublikowano
jak auta są bite, to nigdy nie wiadomo tak do końca kto i jak to naprawił i czego użył, czasem żeby obniżyć koszty ludzie wkładają jakiś szmelc nie koniecznie od danego modelu i póżniej dzieją się różne jaja, ale jak widzę - ciebie to raczej nie dotyczy. pozdrawiam
Bogdan28
Opublikowano
Glupie pytania. W Polsce wszystkie auta sa 100% bezwypadki. :) Bez sensu tak pytac. Chyba, ze kolega kupil auto za granicami naszego kraju i mial ksiazke serwisowa i jeszcze dobrze zna sie na BMW.

Sprzedam nowy filtr powietrza MANN C31143 BMW E60 E61 E63 E64 - 90 zł z wysyłką