Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Nie wiem jak zacząć, pytanie moje brzmi czy do mojej BMki można zrobić jakieś modyfikacje, a dokładnie chodzi o bmw e87 2007r 1.6benzyna bez lpg, chodzi mi o modyfikacje typu

-czy można wsadzić do tego silnika turbosprezarke?

-czy można jeszcze zrobić jakieś inne modyfikacje mechaniczne żeby była bardzo duża różnica, jeżeli tak to ile by takie modyfikacje kosztowały?

Każdy z moich znajomych mechaników odradza mi jakich kolwiek modyfikacji do tego modelu, gdyż lepiej kupić inny samochód po przerobkach lub seryjnie mocniejszy bo ten jest 1.6 i nie wiem czy się nie opłaca czy się nie da?

Mi tam bardzo podoba sie ten model i ta buda i jestem otwarty na różne przeróbki oczywiście bez wsi. Dziękuję i pozdrawiam

Opublikowano
Najtaniej zmienić 1er na 1er z mocniejszym motorem, drożej to zrobić SWAP na inny silnik. Montowanie turbo w takich silnikach to sztuka dla sztuki za kosmiczne pieniądze.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Akurat ten silnik to jest słaby pomysł coś rzeźbić . Poszukaj 130i jeśli chcesz mieć funkcjonalność hathbacka .