Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich

Jestem tu nowy i to mój pierwszy post. Jestem posiadaczem e53 m62tu44. Mam ją od prawie dwóch lat. Problem pojawił się po długim postoju. Podczas jazdy gdy wezmę nogę z gazu i ekonomizer schodzi do 0 i jadę tak przez chwile to w momencie nagłego dodania gazu puszcza niebieskiego bączka. Auto ma nowy rozrząd, odmę z wszystkimi przewodami. kompresja w okolicach 13 bar poza jednym cylindrem który ma 12. Podczas jazdy i dodaniu gazu nie dymi, generalnie pod obciążeniem nie dymi tylko wtedy. Druga sprawa sprawdzałem stan oleju dzisiaj.. cały stan oleju na bagnecie zniknął w przeciągu 500km... nie ganiałem jej za bardzo po obrotach. Po podpięciu pod kompa brak błędów i wszystkie parametry dobre nawet bardzo dobre stwierdził mechanik od bmw. Czy to oznacza już koniec silnka? Ma ktoś jakieś doświadczenia z taką sytuacją ? Auto ma moc, jedzie w całym zakresie nie wypada zapłon równo chodzi na wolnych obrotach.

pozdrawiam

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
może uszczelniacze zaworowe? m62 pracuje na wysokich temperaturach, po tylu latach z gumy robi się plastik
Samochody które były złe jak były nowe, odradzają się w Polsce jako używane BMW
  • 2 tygodnie później...