Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Swoją szosą ciekawe od czego to zależy, że jedni nie kojarzą tematu mimo jazdy G30 od prawie 7 lat, a inni już za chwilę spodziewają się powrotu problemu, bo 2 lata temu wymienili ten akumulatorek. Warunki użytkowania? Warunki parkowania? Inna losowa przyczyna, np. partia towaru?

Opublikowano
W dniu 9.03.2024 o 11:37, pikopiko napisał(a):

U mnie w G32 wszystko jest łatwo dostępne.

20240309_110553.jpg

Jestem użytkownikiem G32 i słyszałem (na razie), że w tym modelu dostęp jest pracochłonny - trzeba zdemontować boczki i tylną część podsufitki. Napisałeś: "U mnie w G32 wszystko jest łatwo dostępne." Możesz podpowiedzieć, jak w łatwy sposób dostać się do modułu z baterią ?

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
24 minuty temu, s0nar napisał(a):

Swoją szosą ciekawe od czego to zależy, że jedni nie kojarzą tematu mimo jazdy G30 od prawie 7 lat, a inni już za chwilę spodziewają się powrotu problemu, bo 2 lata temu wymienili ten akumulatorek. Warunki użytkowania? Warunki parkowania? Inna losowa przyczyna, np. partia towaru?

Może i dłużej wytrzyma😉. Jak pisałem wymieniony był jakieś 2 lata temu. Poprzedni jeszcze leży w szafce i był od nowości bo jest na nim data 2017, czyli te 5 lat wytrzymał. 

• Lubię to 1

🙃🙃

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano (edytowane)
W dniu 23.01.2025 o 10:30, RobertP napisał(a):

Jestem użytkownikiem G32 i słyszałem (na razie), że w tym modelu dostęp jest pracochłonny - trzeba zdemontować boczki i tylną część podsufitki. Napisałeś: "U mnie w G32 wszystko jest łatwo dostępne." Możesz podpowiedzieć, jak w łatwy sposób dostać się do modułu z baterią ?

Wchodzisz sobie do bagażnika, najlepiej z latarką na czole.

Odchylasz na środku końcówkę podsufitki, widać wtedy jeden jedyny zatrzask.

Wypinasz go śrubokrętem albo ściągaczem do spinek.

Później odchylasz podsufitkę jeszcze mocniej i masz wszystko na dłoni.

Edytowane przez pikopiko
Opublikowano
W dniu 24.01.2025 o 18:26, wasylek_wawa napisał(a):

Wyciągnąłem tęn akumulator. Ale nie jest rozładowany. Napięcie 8,2V. WTF?

Włożyłem nowy akumulatorek, skasowałem błędy i problem zniknął. 2000 zł w kieszeni 🙂 (bo tyle liczy sobie Inchcape w Warszawie).

Serdeczne podziękowanie dla pikopiko za podpowiedź jak się do niego dostać.