Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Cześć. Kilka dni temu wymieniłem tylne tarcze wraz z klockami na tarcze OE bmw gładkie. Mam do wymiany tez przednie tarcze (posiadam hamulce z niebieskimi zaciskami brembo, 370mm z przodu). Czy nie będzie to dziwnie wyglądało jeśli założę oryginalne, nacinane i nawiercane tarcze (34106797603) na przód a z tylu będą gładkie? Tarcze są mocno widoczne, posiadam felgi 19tki. Auto to bmw f30. Jestem bardzo ciekawy Waszej opinii.
  • Moderatorzy
Opublikowano

Ja sam mam takie rozwiązanie, bo z tyłu producent nie przewidział nawiercanych. Wygląda normalnie.

Jak sam będziesz mówił, że to nienormalne to w końcu w to uwierzysz.

Opublikowano
Dzięki za odpowiedz. Po prostu tarcze performance znalazłem w cenie 1130zl za sztukę a gładkie są po 1270zl. Wolałbym gładkie, ale skoro mogę troche zaoszczędzić i dodatkowo mieć troche lepsze tarcze to bym się skusił na te performance. Tylko czy to nie będzie wyglądało dziwnie..
  • Członkowie klubu
Opublikowano
Nie będzie, ja też tak mam.

Pozdrawiam,
Grzegorz

330Ci
276218_2.png

335d xDrive
1089970_2.png

Opublikowano
No właśnie widziałem w Twojej galerii i nie razi w oczy. Decyzja podjęta, będą tarcze performance. Czy według Was, warto dopłacać do oryginalnych klocków czy wystarcza np. zimmermann'y?
  • Członkowie klubu
Opublikowano

Nie wiem jakie są u mnie, bo nie zmieniałem ich, a jakoś nie miałem potrzeby sprawdzać, ale piszczą przy końcu hamowania, jak się robi zimno i są zabrudzone. Już właśnie zaczęły :evil:

Na temat zimmermanów są tak skrajne opinie, że ciężko powiedzieć dopóki na sobie nie sprawdzisz.

Pozdrawiam,
Grzegorz

330Ci
276218_2.png

335d xDrive
1089970_2.png