Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

No to obiecałem galerię więc jest. Tuż po detailingu.

received-655102822060726.jpg

received-818351628996741.jpg

BMW330xi-sunset-orange5.jpg

BMW330xi-sunset-orange4.jpg

BMW330xi-sunset-orange3.jpg

BMW330xi-sunset-orange1.jpg

BMW330xi-sunset-orange2.jpg

Generalnie auto mi się bardzo podoba, dobrze mi się nim jeździ. Zrobiłem już prawie 1300 km. Cieszę się, że auto jest na letnich nie run flatach i standardowych 18, które w rzeczywistości jak dla mnie wyglądają lepiej niż na zdjeciach. Dzięki temu mam komfort jaki chciałem szczególnie z adaptacyjnym zawieszeniem. Z tego zawiasu jestem również zadowolony, gdyż na dystansie jaki zrobiłem przejeżdzając przez hopki zwalaniające czy wyboje, nie czułem i nie słyszałem żadnych stuków czy dobijania, a ucho i zmysły mam naprawdę wyczulone. Podoba mi się wyciszenie. Jestem również zadowolony z asystentów, gdyż zależało mi na tych trójkątach ostrzegawczych w lusterkach.

W trakcie produkcji zmieniłem Live Cockpit Plus na Pro, ale już nie dało się połączyć tego w pakiet z telefonią komórkową, ale to ładowanie indukcyjne mnie akurat nie boli.

Brakuje mi zwykłych portów USB, mogło być więcej i ten w schowku przed gałką zmiany biegów mógłby być gdzieś z boku. No i do sprawdzenia mam gniazdo zapalniczki bo moja oryginalna ładowarka do galaxy nie chce zadziałać :duh:

Z rzeczy, które mnie irytują to na ten moment w wersji softu 07/2020.48 oraz 07/2020.54 przy asystentach mam za każdym razem włączoną ingerencje w kierowanie. Choć trzeba przyznać, że komunikat jest taki, iż ta funkcja ponownie będzie włączona następnym razem. No coż muszę z tym żyć póki co. Brak osłon nad reflektorami też jest trochę słabe, ale na codzień tego nie widzę.

Zimowy setup to koła rial x10 i Continentale TS860 na run flacie, oczywiście z homologacją.

Mały EDIT 01/11/2020:

Dzisiaj dopisało słońce, zatem dorzucam dodatkowe fotki by pokazać jak ciekawie mieni się ten kolor w słońcu. To jest naprawdę interesujący lakier, który różnie wygląda w zależności od oświetlenia. W pochmurny dzień potrafi być w kolorze cegły, a słońcu sami oceńcie. Miałem nieco obaw na początku mimo, że prześledziłem chyba więkoszość zdjęć na sieci i youtube. Nie pomagał fakt, iż handlowiec sprawdzając kolor mówił, że wśród jego konaktów dilerskich nikt nie zamawiał tego koloru choć pojawiły się jakieś sztuki w Polsce. Zdaje się 340i. Ale zaryzykowałem i jestem mega zadowolony :lol:

BMW330xi-sunset-orange7.jpg

BMW330xi-sunset-orange8.jpg

BMW330xi-sunset-orange9.jpg

BMW330xi-sunset-orange10.jpg

BMW330xi-sunset-orange11.jpg

BMW330xi-sunset-orange12.jpg

BMW330xi-sunset-orange13.jpg

BMW330xi-sunset-orange14.jpg

BMW330xi-sunset-orange15.jpg

BMW330xi-sunset-orange17.jpg

BMW330xi-sunset-orange18.jpg

BMW330xi-sunset-orange19.jpg

BMW330xi-sunset-orange20.jpg

BMW330xi-sunset-orange21.jpg

BMW330xi-sunset-orange22.jpg

BMW330xi-sunset-orange23.jpg

BMW330xi-sunset-orange24.jpg

BMW330xi-sunset-orange25.jpg

BMW330xi-sunset-orange26.jpg

EDIT (zimowe koła)

BMW330xi-sunset-orange29.jpg

BMW330xi-sunset-orange30.jpg

BMW330xi-sunset-orange31.jpg

BMW330xi-sunset-orange32.jpg

BMW330xi-sunset-orange33.jpg

BMW330xi-sunset-orange34.jpg

BMW330xi-sunset-orange35.jpg

BMW330xi-sunset-orange36.jpg

Wyposażenie:

Prod. Date 2020-09-22

Type 330I XDR A

Series G20 (3 Series)

Body Type -

Steering Left Hand Drive

Engine B48D

Displacement 0

Power 0kw / 0hp

Drive -

Transmission Automatic

Colour Sunset orange metallic

Upholstery Alcantara sensatec black / blue

Editions and packages

S710 M leather steering wheel

S715 M Aerodynamics package

S754 M Rear spoiler

S7CH BMW Repair Inclusive

S7LF Modell M Sport

S7M9 Individual option high-gloss Shadow-Line

S7NH BMW Service Inclusive

Comfort and interior equipment

S428 Warning triangle and first aid kit

S430 Interior/outside mirror with auto dip

S431 Interior mirror with automatic-dip

S465 Through-loading system

S481 Sports seat

S488 Lumbar support, driver and passenger

S493 Storage compartment package

S494 Seat heating driver/passenger

S4KK Inter.trim finishers aluminium tetragon

S4NE Blow-by heater

S4UR Ambient interior light

Multimedia

S654 DAB tuner

S676 HiFi speaker system

S6AE Teleservices

S6AF Statutory emergency call

S6AK Connected Drive Services

S6C3 Digital professional

S6U3 BMW Live operating area Professional

Driver assistance and lightning

S534 Automatic air conditioning

S548 Kilometre speedo

S5A1 LED Fog lights

S5A4 LED headlight with extended scopes

S5AC High-beam assistant

S5AQ Active guard plus

S5AS Driving Assistant

S5DA Passenger airbag deactivation

S5DC Rear-seat headrests, folding

S5DF Active cruise control+stop&go function

S5DM Parking assistance system

Wheels and drive

S230 Extra package, EU-speciifc

S2PA Locking wheel bolt

S2TB Sport automatic gearbox

S2VB Tyre pressure display

S2VC Tyre repair set

S2VF Adaptive M chassis

S2VL Variable sport steering

Environment and safety

S302 Alarm system

S320 Deleted, model lettering

S322 Comfort access

S3BE Mirror caps black

S3KA Acoustic comfort glazing

S3M2 M SPORT BRAKE, RED HIGH-GLOSS

S8A1 Language version, Polish

S8AT On-board literature, Polish

S8EK Dummy-SALAPA

S8KA Oil service interval 24 mths / 30,000 km

S8R9 Refrigerant R1234yf

S8TF Active pedestrian protection

Individual equipment

S760 High gloss shadow line

S775 Headlining anthracite

Other equipment

S1CB CO2 equipment

S1DE Exhaust emission standards EU6 RDE

S1RE BMW light-all.wheel dbl.sp.790M OG/GG/MB

S9AA Outer skin protection

SA090 90 Ah AGM battery

Moje mody 2022:)

Ponieważ jestem nieco świrnięty na temat ciszy, pstrykania, strzelania i takich tam w aucie, postanowiłem sobie, że zrobie lekki mod dotyczący wyciszenia. Padło na komplet drzwi i boczków.

Prace moim zdaniem wykonane bardzo starannie i efekt wycieszenia jest naprawdę zauważalny dla ucha. Jednocześnie dzwięki nawet od silnika czy kół nieco inaczej, oczywiście subiektywnie, inaczej się przenoszą. O ile jakoś nie ma to mega przełożenia na granie zestawu Hi-Fi (subwoofery) pod fotelami, to jednak ja akurat zauważyłem zaraz po montażu po prostu nieco inną akustykę. No i to zamykanie drzwi, które teraz naprawdę brzmi Premium, nie mowiąc już głuchej ciszy stukając w drzwi z zewnątrz. Jestem w stanie sobie wyobrazić wyciszenie nadkoli i bagażnika. Nie dotykałem uszczelek, gdyż mi to odradzono. Wsuwane rurki w uszczelkę potrafią się z czasem różnie zachowywać i dlatego nie zawracałem sobie tym głowy.

Fotki z prac poniżej. Dodam, że wszystko poskładane na nowych spinkach. Na pierwszą warstwę STP poszła jeszcze dodatkowa mata wygłuszająca w sam środek drzwi. Pracę wykonywało: Noise Block https://www.facebook.com/NoiseBlockPolska/

BWM-G20-sound-deadening-doors13.jpg

BWM-G20-sound-deadening-doors14.jpg

BWM-G20-sound-deadening-doors15.jpg

BWM-G20-sound-deadening-doors.jpg

BWM-G20-sound-deadening-doors1.jpg

BWM-G20-sound-deadening-doors13.jpg

BWM-G20-sound-deadening-doors14.jpg

BWM-G20-sound-deadening-doors15.jpg

BWM-G20-sound-deadening-doors7.jpg

BWM-G20-sound-deadening-doors8.jpg

BWM-G20-sound-deadening-doors9.jpg

BWM-G20-sound-deadening-doors10.jpg

BWM-G20-sound-deadening-doors11.jpg

BWM-G20-sound-deadening-doors12.jpg

BWM-G20-sound-deadening-doors16.jpg

BWM-G20-sound-deadening-doors17.jpg

BWM-G20-sound-deadening-doors18.jpg

BWM-G20-sound-deadening-doors19.jpg

BWM-G20-sound-deadening-doors20.jpg

BWM-G20-sound-deadening-doors21.jpg

BWM-G20-sound-deadening-doors22.jpg

BWM-G20-sound-deadening-doors23.jpg

Edytowane przez Crysis
  • Moderatorzy
Opublikowano

No nareszcie :)

Super kolor i konfig. Gratulacje!

Co do asystenta, próbowałeś go całkiem wyłączyć? Tzn nie tylko ingerencje w kierowanie.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Piękny odważny kolor :cool2: , takiego jeszcze nie widziałem , może fotkę ze środka ? szerokości !
Opublikowano

Dziękuję Wam. Wyedytowałem post, gdyż dzisiaj dopisało słońce. Dorzuciłem też środek. Żeby było śmieszniej to chyba jakieś UFO latało dzisiaj nade mną bo na drona mi to nie wygląda. Patrzcie na halo na masce z lewej strony, zdjęcie od frontu. :shock:

No nareszcie :)

Super kolor i konfig. Gratulacje!

Co do asystenta, próbowałeś go całkiem wyłączyć? Tzn nie tylko ingerencje w kierowanie.

Wyłączałem kompletnie, po czym przy ponownym odpaleniu wówczas startuje w trybie „zredykowanym” i z ingerencją w kierownie. Jakbym nie próbował. Czy to zmiana trybu czy odznaczenie ingerencji zawsze ta ingerencja się pojawia i ikonka na konsoli zmienia się z czerwonej otoczki na zieloną. Może bimmercode coś pomoże choć tu bym jednak wolał nie grzebać w razie W.

Piękny odważny kolor :cool2: , takiego jeszcze nie widziałem , może fotkę ze środka ? szerokości !

Fotki dodane.

Fajna, kurde moja dopiero w listopadzie idzie na produkcje odbiór grudzień. Po odbiorze zaraz ceramika i folia bo Tanzanite ponoć jest strasznie delikatny.

To dobry pomysł, ja musiałem ruszyć po zakupie nad morze i na przestrzeni 800 km jakieś pyknięcia niestety się pojawiły choć dojrzeli je ludzie od detailingu więc płakał nie będę. Folia już jest. Na szybie przedniej też dojrzeli mikro odprysk. Zastanawiam się czy jakimś K2 Glass doktorem tego nie potraktuję. Jak nie widziałem, tak teraz widzę. :roll:

Bardzo fajny kolor :) super się całość prezentuje. Szybek tylnych nie przyciemniasz?

Szyb z założenia nie chciałem przyciemnianych. Początkowo zaznaczyłem tą opcję, ale mając okazję pojeździć tym autem znajomego z ciemnymi tylnymi szybami jakoś mi to nie leżało. Ja cenię sobie jednak widoczność bardziej. Szczególnie, iż w planach mam wideorejestrator. Wizualnie pewnie to doda uroku, ale nie boli mnie to.

Opublikowano
Gratulacje! Kolor wygląda genialnie :D. Sam brałem go na początku pod uwagę, ale zabrakło trochę odwagi i wybrałem Portimao (brałem też pod uwagę czerwony, ale nie bym dostępny z M pakietem).
Opublikowano
Szybki zawsze można przyciemnić potem za 400zł bez żadnej dużej inferencji i w stopniu mniejszym niż fabrycznie. Just saying :)
Opublikowano
Szybki zawsze można przyciemnić potem za 400zł bez żadnej dużej inferencji i w stopniu mniejszym niż fabrycznie. Just saying :)

Rozważę to:) Ale wyobraź sobie teraz wycinkę fragmentu folii pod kamerkę, którą trzeba umieścić obok trzeciego światła stopu. Obawiam się, że wyglądałoby to feee.:)

Opublikowano

Rozważę to:) Ale wyobraź sobie teraz wycinkę fragmentu folii pod kamerkę, którą trzeba umieścić obok trzeciego światła stopu. Obawiam się, że wyglądałoby to feee.:)

Myślę, że nia ma takiej potrzeby. Kamerka w sedanie trochę trudne zadanie, ciekawa jak dzial fabryczny rejestrator ktory nagrywa obraz ze wszystkich kamer 360st. Nie myslales o dolozeniu tego?

Przyciemniana szyba nie powinna jakos znacznie pogorszyc obrazu w dzien, w nocy to chyba i tak srednio z kamerkami.

Opublikowano

Myślę, że nia ma takiej potrzeby. Kamerka w sedanie trochę trudne zadanie, ciekawa jak dzial fabryczny rejestrator ktory nagrywa obraz ze wszystkich kamer 360st. Nie myslales o dolozeniu tego?

Przyciemniana szyba nie powinna jakos znacznie pogorszyc obrazu w dzien, w nocy to chyba i tak srednio z kamerkami.

Viofo A129 w nocy też daje radę, ale przez przyciemnienie to wszystkie tracą. Zastanawiałem się nad tym wideo z 900 coś (nie wymuszało to kamer 360), ale ostatecznie stwierdziłem, że wolę takie z rynku, że tak to ujmę choćby ze względu na jakość.

• Członkowie klubu
Opublikowano
O w mordę, ale wiewiórka! :mrgreen: w słońcu musi wyglądać obłędnie :)

Pozdrawiam,
Grzegorz

330Ci
276218_2.png

335d xDrive
1089970_2.png

Opublikowano
Też od lat śmigam na viofo, tylko montowałem WR-1 z uwagi na jej dyskrecje, a auto nocuje na nockach w pracy na parkingu. Tak jak pisałem, możesz zrobić inne przyciemnienie. Fabrycznie jest to 15% przepuszczalności, możesz sobie zrobić na 30, co jest naprawdę nie powinno utrudnić pracy kamery. Najwyżej 400zł pójdzie w kanał jak się nie spodoba :) Mi się bardziej nie podoba jak ktoś jadący z tyłu widzi wszystko co robię bo mi zagląda przez okienko :)
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Konfig spoczko, życzę bezawaryjnej jazdy!!

Kolor mi nie podpasowal jeździłem kilka dni i za bardzo mi pod czerwień podchodzi więc na placu boju został niebieski lub individual.... Ale za kolor 22k to masakra...

male-bmw-2.png
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

W dobie klasycznych, ale fajnie wyglądających białych i czarnych aut, ten twój kolor bardzo pozytywnie się wyróżnia. Na żywo jeszcze nie widziałem :cool2:

Fajny konfig. Niech służy dobrze.

Benzyna zamiast krwi...
Opublikowano
Też od lat śmigam na viofo, tylko montowałem WR-1 z uwagi na jej dyskrecje, a auto nocuje na nockach w pracy na parkingu. Tak jak pisałem, możesz zrobić inne przyciemnienie. Fabrycznie jest to 15% przepuszczalności, możesz sobie zrobić na 30, co jest naprawdę nie powinno utrudnić pracy kamery. Najwyżej 400zł pójdzie w kanał jak się nie spodoba :) Mi się bardziej nie podoba jak ktoś jadący z tyłu widzi wszystko co robię bo mi zagląda przez okienko :)

:) Co Ty robisz w trakcie jazdy??:) :twisted: :wink:

Konfig spoczko, życzę bezawaryjnej jazdy!!

Dzięki! Kolor mi nie podpasowal jeździłem kilka dni i za bardzo mi pod czerwień podchodzi więc na placu boju został niebieski lub individual.... Ale za kolor 22k to masakra...

No ja na kolor indywidualny to chyba nie bardzo choćby z praktycznego punktu widzenia no i kasa spora. Wolałbym już doposażyć. Ale co kto lubi:)

W dobie klasycznych, ale fajnie wyglądających białych i czarnych aut, ten twój kolor bardzo pozytywnie się wyróżnia. Na żywo jeszcze nie widziałem :cool2:

Fajny konfig. Niech służy dobrze.

Dzięki! O to mi też chodziło. Chciałem coś co mi się nie opatrzy zbyt szybko. Z przyjemnością patrzę na auto.

Opublikowano

Nie poruszajmy już tematu Pani z Dacii ;)

Ciemne szyby są fajne, noe widać jak się główka majta, jak zerka się w lusterko, daje trochę tajemniczości :) no i corka z tylu nie narzeka ze w oczy slonce swieci :) w Twoim kolorze przy czarnych lusterkach beda wygladaly mega fajnie. Zrob je na 30%, bedziesz Pan zadowlony. Mam gdzies zdjecia na bylym passacie jak to wyglądało. Naprawde lekkie przyciemninie, kamerka to wyciagnie.

Pokaż jak na zimowych wygląda.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Ciemne szyby są fajne, noe widać jak się główka majta, jak zerka się w lusterko, .

aaa, teraz to rozumiem , tylko co zrobisz z tym który stoi przed Tobą i ogląda Ciebie w swoim lusterku wstecznym ? :lol:

Opublikowano

Ciemne szyby są fajne, noe widać jak się główka majta, jak zerka się w lusterko, .

aaa, teraz to rozumiem , tylko co zrobisz z tym który stoi przed Tobą i ogląda Ciebie w swoim lusterku wstecznym ? :lol:

O nie, hehe nie w tym znaczeniu :) chodzilo mi o moją glowę :) Zawsze miałem przyciemniane szyby i czuje się komfotowo jak na światlach nikt tam z tylu nie zagląda mi do auta. Jakoś tak bardziej aninimowo się czuje :) i to o moją głowę mi chodziło, bo czasami sam widze jak ktoś nerwowo zerka w lusterko, lub gestykuluje jak sie kloci itp ;) no tak, ale napisalem to tak ze mozna bylo roznie zinterpretowac. Mam nadzieje ze sie nie wkurzasz Krakus za ten zart z Dacią.

Opublikowano

Dobra dobra:) Pewnie przyklejasz na szybie przedniej "Uwaga monitoring" pisany w drugą stronę i już koleś przed Tobą wydygany w lusterko wsteczne nie patrzy :wink: :D :P

Jutro postaram się wrzucić foty z kołami zimowymi, ale już powiem...Czerń robi robotę:)

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Mam nadzieje ze sie nie wkurzasz Krakus za ten zart z Dacią.

wręcz przeciwnie ! :cool2:

Opublikowano
Świetny samochód, piękny kolor, bardzo mi się podoba :cool2:

Dziękuję.

Dorzuciłem właśnie fotki z zimowymi kołami. Ale muszę przyznać, że na tych zimówkach run flat jest twardziej.