Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam wszystkich forumowiczów. Jestem nowy i widzę że jak sam się nie zainteresuję to mechanicy do których trafiam nie pomogą. Kupiłem e90 n46 2.0 150hp, nie będę się może na razie wdawał w szczegóły ale zostałem wydymany po całości. W chwili obecnej od 3 miesięcy po zakupie mam kolejny problem. Wymieniłem szczotki rozrusznika na nowe Boscha około tygodnia temu, szczotek już nie ma...Pytanie brzmi następująco, co się może dziać że tak szybko szczotki poszły? Wymieniłem rozrząd, oleje filtry, usczelniacze i było wszystko JUŻ ok...czytałem ze może bendriks? jak sądzicie? jeszcze się nie spotkałem z taka sytuacją zeby szczotki padły po tygodniu, dodam że nie było większych problemów przy odpalaniu...podjechałem na stację i już na niej zostałem...pomóżcie ..
Opublikowano

Proponuję oddać rozrusznik do fachowej naprawy. Najprawdopodobniej zacina się i kręci się cały czas po uruchomieniu silnika.

PS. taka awaria jest częstą przyczyną ognia w komorze spalania

Opublikowano

Moj sie czasem wieszal - raz na 2-3mc

Kupilem nowy bosha ( cos ok 550zl ) i problem z glowy

W rodzinie mialem zle doswiadczenia z tymi regenerowanymi.