Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam !

Orientuje się ktoś ile mniej więcej wyniósłby mnie remont silnika w modelu podanym w temacie ?

Posiadam auto od miesiąca, chciałbym zrobić pod siebie. Mechanicznie igła musi być. Wraz z kolegą stwierdziliśmy, że na pewno do zrobienia będzie:

- regeneracja wtrysków

- wymiana pompy wakum

- naprawa ciśnienia w silniku (jest tylko 7 barów) wiąże sie z tym więcej roboty, tak wiem, poprzednik upalał mocno prawdopodobnie :C

Czy nowy blok to nie wiadomo jeszcze .

Moim zdaniem to około 10 tyś zł.

Opublikowano

tu

jak pamiętam jest mowa o 14k.

Myślę że bez 10 nie podchodź w ogóle. Jak widać twój sprzęt chyba zaa oceanu przypłynął, więc tez pomyśl o upgrade 325i do 330i.

R6 + V4 = :)
Opublikowano

W tych silnikach nie da się zregenerować wtrysków, wymiana tylko i wyłącznie na nowe.

Koszt zależy głównie od zakresu prac ,po drodze przy takiej robocie może wyjść jeszcze wiele różnych rzeczy.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Wtryski sztuka 1000-1200 i nie podlegają regeneracji xd także trochę Ci nie pyklo. W linku na YT robiony był n52 i koszt 15tys, także tutaj 20 to będzie spokojnie.

Diagnostyka silników N53 i N43

Możliwość zdalnej diagnostyki, szczegóły zapraszam na PRIV

6CiWSrm.png

Opublikowano
Chcesz wsadzic gratów za ponad dychę a żałujesz wtryskow, ciekawe podejście :D po co blok, jedz do ogarniętego majstra a nie wymieniacza, niech wszystko pomierzy itd. Bo może wystarczy pierścionki zrobić i tyle, wtryski jeśli są sprawne to bym nie ruszał, dodatkowo bym zrobił panewki dla św spokoju i uszczelniacze, no i oczywiście cewki i świece
Diagnoza n53/n43 info pw
Opublikowano
Wtryski sztuka 1000-1200 i nie podlegają regeneracji xd także trochę Ci nie pyklo. W linku na YT robiony był n52 i koszt 15tys, także tutaj 20 to będzie spokojnie.

To niech chłop określi co to za auto :) I jaki motor.

Bo dla mnie 325i, 3,0 2008 brzmi jak import Stany. Wtedy N52.

Gadka o wtryskach sugeruje N53, więc czeski film, sami nie wiedzą co mają.

R6 + V4 = :)
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Szwajcaria xDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD czyli silnik też jak ser szwajcarski już pewnie podziurawiony od lejących wtrysków. Jeszcze nie widziałem dobrego n53 ze szwajcarii :D no ale. Życzę powodzenia

Diagnostyka silników N53 i N43

Możliwość zdalnej diagnostyki, szczegóły zapraszam na PRIV

6CiWSrm.png