Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Mam zapytanie. Obecnie podrózuję BMW E93 i tam czujnik Swiatła działa duzo lepieij niż w E88. W E88 włącza swiatła drogowe nawet gdy na dworze jest zupełnie jasno w E93 działa dużó bardziej mniej restyrykcyjnie. Tam w wiekszosci dnia jezdze na ringach. Pytanie czy jest mozliwosc wyregulowania tzn ustawienia czułośći ? Wiem że szyby obydwie są oryginalne. Czy może w carli for bmw jest tam opcja którą można ustawić?
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Miał mi gość dokodować menu w zegarach że pojawia się 3 poziomy czułości .Ogólnie zauważyłem że im cieplej jest tym rzadziej włącza mijania .
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Kwestia kalibracji czujnik RLS ( Rain Light Sensor, po niemiecku jakoś regen licht sensor :D )

W Carly tej opcji nie widziałem, ale B-tool expert to umi :)

A o tym pisze Paszczak

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Miał mi gość dokodować menu w zegarach że pojawia się 3 poziomy czułości .Ogólnie zauważyłem że im cieplej jest tym rzadziej włącza mijania .

Nie każdy licznik umożliwia uruchomienie takiej opcji.

Da się kodowaniem zmienić czułość czujnika zmierzchu. Np. przy pomocy NCSExpert

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
W b tool jest tylko opcja kalibracji czujnika deszczu

Czujnik jest ten sam jeden. Pytanie czy kalibracja deszczu, ma też wpływ na światła. Jak cursor napisał. Ncs pomoże.

Opublikowano

NCS-em w module KOMBI aktywujesz zmianę czułości i potem możesz tak jak w tym filmiku wyżej:

LICHT_AUT_WERT_1

aktiv

LICHT_AUT_WERT_2

aktiv

LICHT_AUT_WERT_3

aktiv

Przy okazji polecam jeszcze to w KOMBI:

prędkość digital

BC_DIGITAL_V

aktiv

brak korekcji prędkości dla prędkość digital

BC_DIGITAL_V_KORREKTUR

nicht_aktiv

wyświetlanie ustawionej prędkości tempomat:

TEMPOMAT_SETZ_ANZ_DAUER

wert_02

wyświetlanie daty MM.RRRR przeglądu technicznego

CBS_STAT_20H

anzeige

fajne gongi z zegarów przez głośniki radia (możliwe że to tylko przy radiu Professional. Nie sprawdzałem przy Bussines)

HU_VERBAUT_C08

radiostufe_3_4

Opublikowano

Niestety mam tylko carly bo inna nie wiedzieć czemu nie dziala mi na win 10. Gongi Ida przez glosniki nawigacja busines. W E93 radio profesional sa osobne glosniki.

Większość tych funkcji zapkodowalem w carly dodatkowo dodałem licznik high z prędkością wokoło tarczy