Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka u mnie w aucie siedzi 6hp26z czy to jest ta sama skrzynia co 6hp26 bez tego z na końcu ? Czy to jest pełna nazywa tylko i skrzynia niczym się nie różni?.Pytam ponieważ moja skrzynia zaczeła szarpać na zimnym bardzo a biegi wbija z prędkością jaką chce czasami potrzebuje chwili a czasami odrazu zmieni może to być mechatronika winna?

Dodam że napęd tył a skrzynia z zetką na końcu

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Chyba nie chcesz wymienić swojej skrzyni na inna używaną? Bo to bez sensu.. Oddaj do fachowców zrób normalną regenerację i ciesz sie jazdą.

Temat dyskusyjny. Na dłuższą metę, tak jak mówisz, nie ma to sensu, ale mimo wszystko wiele osób tak robi

Na boku skrzyni jest tabliczka znamionowa. Znajdziesz tam numer "Stuecklist: ", to numer części ZF. To najważniejsza informacja o skrzyni. Jeśli włożysz skrzynię o takim samym numerze stuecklist to będzie to taka sama skrzynia jak masz obecnie. Co najwyżej oprogramowanie w sterowniku może być inne, ale sterownik możesz przełożyć swój.

Opublikowano
Chyba nie chcesz wymienić swojej skrzyni na inna używaną? Bo to bez sensu.. Oddaj do fachowców zrób normalną regenerację i ciesz sie jazdą.

Miałem okazję kupić skrzynie po regeneracji w dobrej cenie nie kupił bym używki zwykłej bo to się mija z celem.

Jest jakiś komplety zestaw mechatroniki do kupienia ? Jeśli nie to mogę dostać numery części potrzebnych do wymiany ?

Opublikowano

Nie wiem czy tu można wklejać linki ale na tej aukcji masz komplet oleju z miska filtrem etc

https://allegro.pl/oferta/olej-skrzyni-miska-zf-6hp26-bmw-e60-e65-e70-f01-8147939853?utm_medium=app_share&utm_source=facebook

A dodatkowo do regeneracji mechatronika

1. Tłoczki mechatronika x6 - 1068227039

2. Płyta separacyjna mecha - 1068 227 051

3. Adapter mechatronika - 24347588727

Oczywiście wszystkie te części musisz jeszcze sprawdzić po vinie

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Nie wiem czy tu można wklejać linki ale na tej aukcji masz komplet oleju z miska filtrem etc

https://allegro.pl/oferta/olej-skrzyni-miska-zf-6hp26-bmw-e60-e65-e70-f01-8147939853?utm_medium=app_share&utm_source=facebook

A dodatkowo do regeneracji mechatronika

1. Tłoczki mechatronika x6 - 1068227039

2. Płyta separacyjna mecha - 1068 227 051

3. Adapter mechatronika - 24347588727

Oczywiście wszystkie te części musisz jeszcze sprawdzić po vinie

Płyty separującej nie sprawdza się po numerze VIN, tylko po numerze Stuecklist, a i tak nie zawsze to umożliwia sprawdzenie(zdarzało się, że były dwa rodzaje płyt separujących w danej skrzyni)