Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam przymierzam sie do kupna zimowych opon cena do 900zl za szt. Na kolach 17' jaki najlepszy rozmiar opon preferujecie i jaka firme. Bardzo zalezy mi na dobrej jakosci przyczepnosci komfortu i trwalosci opon. Zastanawiam sie nad NOKIAN WRD4.Dopisze na koniec ze mam bardzo nieprzyjemne warunki w mojej okolicy w okresie zimy i mam stromą gorke do domu :D pozdrawiam czekam na odpowiedz.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Te Nokiany WR D4 które napisałeś są bardzo dobre, choć charakterystyka bieżnika powoduje że maks. 190 km/h na nich. Mam takie na przednionapędowym aucie z przodu. Będą dobre na Twoje warunki.

Do jazdy głównie po nizinach i przy słabych zimach super są z kolei WR A4.

3A0jS9b.png
Opublikowano
Slyszalem ze te opony nokian sie zdzieraja po pierwszym sezonie.... Odpuscic ? Polecicie cos lepszego ? Cena nie gra roli. Potrzebuje dokladnie do 17stek
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Slyszalem ze te opony nokian sie zdzieraja po pierwszym sezonie.... Odpuscic ? Polecicie cos lepszego ? Cena nie gra roli. Potrzebuje dokladnie do 17stek

Akurat to że się zużywają to świadczy dobrze o oponach, zwłaszcza zimowych. Na pewno nie zużywają się nadmiernie.

3A0jS9b.png