Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Zaczynam pomału żałować, że nie wziąłem pakietu Repair Inclusive na 6 lat...

Przez 4 lata objął następujące przypadki (pomijam akcje serwisowe):

- zalany ECU

- EGR

- wariujący czujnik parkowania (czekam na części)

- światła pozycyjne w klapie, które przestały świecić po obu stronach (czekam na części)

- półoś (albowiem skończyło się smarowanie)

- przewody paliwowe, które zaliczyły luz i wyciek

Ktoś ma podobne doświadczenia? Czy tylko ja miałem takie szczęście?

• Moderatorzy
Opublikowano
Moja zona ma 2017, ale z tego wszystkiego był tylko wariujący czujnik PDC jak się okazało z powodu ramki tablicy, która zbyt mocno odstawała. To wszystko, przebieg 110tys.
Opublikowano
U mnie okolice 80 tysięcy w tej chwili, pakiet ważny do czerwca 2021 i naprawdę zaczynam się obawiać o koszty w momencie jego wygaśnięcia...
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano
Moja zona ma 2017, ale z tego wszystkiego był tylko wariujący czujnik PDC jak się okazało z powodu ramki tablicy, która zbyt mocno odstawała. To wszystko, przebieg 110tys.

O, podzielisz się szczegółami? Włożyli nowy czujnik (przód, strona kierowcy, czujnik bliżej osi pojazdu) i jest to samo, co poprzednio. Faktycznie ramka może mu aż tak wchodzić w pole widzenia? Jak rozwiązałeś problem? Zmiana ramki?

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

U mojej żony było to samo (tyle że przód, strona pasażera).

Pomogło dokręcenie ramki, aby nie odstawała (na końcach) od płaszczyzny zderzaka i idealne jej wyśrodkowanie, aby nie była bliżej żadnego z czujników.

• Moderatorzy
Opublikowano
Podkleiłem końce ramki taśmą dwustronną i jest ok.