Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam od razu na starcie zaznacze ze ja mam srednie pojęcie w tym temacie,streszczam mniej wiecej to co moj tata mechanik powiedzial a mianowicie mam problem z klemą w bmw e90 2008r, czytalem tutaj na forum i szukalem wszedzie podobnego problemu i tylko tutaj znalazlem podobny ale tylko 1 wątek i bez konkretnej odpowiedzi.Mianowicie wyskakuje mi błąd poduszek i pasów,akumulator wymieniony klemy mam nawet dwie i z żadną klemą po usunięciu błędow ciągle jest błąd stały i nie sa sie wykasować,wszystkie przewody do jakiegoś modułu itd mają przesył i teoretycznie wszystko jest posprawdzane i powinno działać no ale z racji ze moj tata nie jest profesjonalnym mechanikiem ze swoim warsztatem to jego rola sie na tym konczy i nie mamy pojęcia jaka moze być tego przyczyna,jeśli ktoś mial podobny problem to prosiłbym o pomoc bo juz nie wiemy gdzie szukać dalej przyczyny problemu
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Wylamane zabki na wtyczce co wkladasz do klemy. Powinny byc dwa dlugie piny co rozchylaja zlaczki w czujniku klemy.
Opublikowano
Wylamane zabki na wtyczce co wkladasz do klemy. Powinny byc dwa dlugie piny co rozchylaja zlaczki w czujniku klemy.

tata mi mówi właśnie ze w tej wtyczce zauważył że był jakiś zatrzask wyłamany chyba jeden,bo klema ma te piny i normalnie to wchodzi tylko no właśnie po prostu wchodzi ale nie na te zatrzaski,czy to może być ten problem? one te blaszki jakoś dociskają z tej klemy? bo tak teraz z tatą rozmyślamy i jeszcze pytanko czy taką wtyczke można gdzies kupić czy tylko z jakiegos auta na części wyciąć i potem polutować?

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Ja kupowałem używkę z e46 poliftowej od poduszki w drzwiach. Kup z długim kablem i polutuj.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Mozna z takiej wtyczki wyjac zatrzask i przelozyc do tej ok klemy i wtedy da rade skasowac blad. Inaczej system widzi przerwe w obwodzie i swieca sie poduszki.
Opublikowano
Mozna z takiej wtyczki wyjac zatrzask i przelozyc do tej ok klemy i wtedy da rade skasowac blad. Inaczej system widzi przerwe w obwodzie i swieca sie poduszki.

Dziękuję, dam znać czy pomogło tylko,że nie wiem gdzie to kupić po wpisaniu fraz na różne sposoby typu wtyczka do klemy itp to nic takiego nie ma na zadnych aukcjach,napisalem do ludzi co sprzedają na części auta tylko tu pojawia sie pytanie czy ma znaczenie rocznik samochodu i np czy to byla benzyna diesel chodzi mi o to czy taka wtyczka musi byc z konkretnego modelu czy każda z e90 jest taka sama?