Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Czyli co, nie mam telefonii komorkowej to nie dodam kluczyka do telefonu? Szkoda ze nigdzie nie jest to opisane, bo jako ze telefonu nie laduje indukcyjnie to wywalilem tą opcje z configa!
Opublikowano

U mnie działa, ale nie jest to jakies mega wygodne rozwiazanie. Dostęp komfortowy z kluczykiem jest lepszy.

Tu musisz przyłozyć telefon do klamki i poczekać, nie można także otwierać bagażnika metodą "na kopa".

Sprawdza się w sytuacji awaryjnej plus ciekawe może być udostępnienie kluczy - nie testowałem jeszcze.

Opublikowano
a trzeba miec do tego "telefonie komrkową"? czy tak czy inaczej w tamtym miejscu jest połączenie NFC bez względu na to czy mozna ładowac tam telefon bądź nie?
Opublikowano

Nie wiem czy trzeba, bo ja mam i jest ok. Na pewno wymagana jest opcja CA.

Strona BMW mówi tylko o CA: Comfort Access option (SA 322).

Być może jak masz CA to już jest tam ten czujnik wtedy.

Opublikowano
Dowiedzialem sie. Do obslugi car key potrzeba zarowno dostepu komfortowego jak i telefonii komorkowej. Natomiast z samym dostepem da sie otworzy auto telefonem jednakze nie mozna go odpalic. Taka roznica.