Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć. Dokłądał kiedyś ktoś wyłaćznik airbag ?

W E81 żony ma tylko isofix tył.

Podobno jedynka miała wyłaćznik poduszek tylko z isofixem przód ( w sumie logiczne)

Z racji ze e81 zbyt dobrze nam się spisuje nie chcemy jej sprzedawac i chciałbym dołozyć isofix i wyłacznik.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Dokładałem w E90 i E84, a to elektrycznie bliźniacze modele.

Po prawej stronie deski, pod zaślepką była instalacja do wyłącznika. Koniecznie było dołożenie przewodu od modułu airbag do modułu w podsufitce(FZD), oraz zmiana samego FZD na właściwe(z kontrolką)

Następnie dopisać klucz kodowy i dokodować airbag i fzd

Opublikowano

Ok ok czyli mage szukać części ??

Znalazłem nr uchwytu isofix przedniego fotela. Teraz pytanie czy jak kupie sam uchwyt w aso to założę go do fotele w którym jest jego brak ??

Co ma FZD w moim wypadku do airbaga ?? Przecież tam nic nie ma. E8XXX miały kontrolkę od tego w FZD ?

Po prawej stronie deski pod schowkiem faktycznie mam jakąś jedną luźną kostkę 2pin

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Ok ok czyli mage szukać części ??

Znalazłem nr uchwytu isofix przedniego fotela. Teraz pytanie czy jak kupie sam uchwyt w aso to założę go do fotele w którym jest jego brak ??

Co ma FZD w moim wypadku do airbaga ?? Przecież tam nic nie ma. E8XXX miały kontrolkę od tego w FZD ?

Po prawej stronie deski pod schowkiem faktycznie mam jakąś jedną luźną kostkę 2pin

2 pin, czy pinów jest więcej, a przychodzą do niej dwa przewody?

Na boku schowka powinna być biała kostka bodaj 5 lub 6 pin, z dwoma przewodami

Opublikowano

luzem z kablem 2pin wtyczka czarna. Rozbiorę zobaczę.

Jeżeli ktoś wie czy mocowanie isofixa da się zamontować do fotela bez będę wdzięczny za info.