Skocz do zawartości

Serwisówk, workshop, repair manual POTRZEBNY !!

jbp04

Rekomendowane odpowiedzi

Witam kolegów,

od pół roku jestem posiadaczem tego wynalazku:) Jest to moja pierwsza BMka.

Początki były dobre, ale zaczynają się schody.

Ostatnio moja księżniczka zaczęła się przegrzewać. Diagnoza termostat.....

Jako, że staramy się sami ogarniać w domu takie rzeczy zaczęły się poszukiwania jakiejś serwisówki...... no i tu mam problem. To co jest tu na forum dostępne "service manual" (nic innego nie mogę znaleźć) nie jest tym co by pokazało dokładnie co gdzie się znajduje i jak się do tego dobrać, całej procedury np. demontażu i montażu części, pomijam fakt, że jest do wersji na US. Chodzi mi o takie coś jak jest dostępne na stronie np. z częsciami do BMW - rysunki gdzie co się znajduje i jak jest zamontowane + instrukcja montażu (może być po angielsku) innymi słowy "podręcznik dla mechanika", oraz konkretnie do silnika 2.0d 177KM 2008r.

Czy ktoś z forumowiczów ma dostęp do takiej serwisówki, albo chociaż wie gdzie czegoś takiego można szukać.

Koledzy pomóżcie, bo podejrzewam że to są dopiero początki moich przygód i roboty przy autku będzie więcej niż tylko ten termostat.

• Zasłużeni forumowicze

Kolego ,jeszcze dwa dni temu była dostępna mega stronka dzięki , której zrobiłbyś wszystko w swojej laleczce.

Obecnie za korzystanie z tej stronki należy zapłacić chore pieniądze...

https://www.bmwtis.com/#/login

Może ktoś na forum zrobi ci zrzuty zdjęć z programu diagnostycznego ISTA?

• Zasłużeni forumowicze
Witam kolegów,

od pół roku jestem posiadaczem tego wynalazku:) Jest to moja pierwsza BMka.

Początki były dobre, ale zaczynają się schody.

Ostatnio moja księżniczka zaczęła się przegrzewać. Diagnoza termostat.....

Jako, że staramy się sami ogarniać w domu takie rzeczy zaczęły się poszukiwania jakiejś serwisówki...... no i tu mam problem. To co jest tu na forum dostępne "service manual" (nic innego nie mogę znaleźć) nie jest tym co by pokazało dokładnie co gdzie się znajduje i jak się do tego dobrać, całej procedury np. demontażu i montażu części, pomijam fakt, że jest do wersji na US. Chodzi mi o takie coś jak jest dostępne na stronie np. z częsciami do BMW - rysunki gdzie co się znajduje i jak jest zamontowane + instrukcja montażu (może być po angielsku) innymi słowy "podręcznik dla mechanika", oraz konkretnie do silnika 2.0d 177KM 2008r.

Czy ktoś z forumowiczów ma dostęp do takiej serwisówki, albo chociaż wie gdzie czegoś takiego można szukać.

Koledzy pomóżcie, bo podejrzewam że to są dopiero początki moich przygód i roboty przy autku będzie więcej niż tylko ten termostat.

Posiadasz silnik N47???

Najlepiej podaj siedem ostatnich znaków numeru Vin.

Demontaż i montaż lub wymiana termostatu płynu chłodzącego (N47, N47S)

https://www.newtis.info/tisv2/a/en/e83-x3-2.0d-sav/repair-manuals/11-engine/11-53-thermostat-engine-proof-coolant-lines/Hezykaq