Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam,

przy nowo nabytym 525d xDrive do wymiany są opony 245/45zr18. Czy można założyć wielosezonowe? Czy są jakieś opony wielosezonowe z homologacją BMW? Czy muszę być run flat?

Dużo pytam bo to mój pierwszy taki samochód i nie chcę dodatkowych kosztów, a czytam, że napęd xDrive jest bardzo czuły na rodzaj opon. Jakie polecacie?

Edytowane przez BoraBora1975
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Wielosezonowe z homologacją dla BMW masz chyba tylko jeden model i są drogie ale jeśli posiadasz x-drive to bez homologacji bym raczej nie ryzykował. https://www.oponylider.pl/opony-samochodowe/pirelli/cinturato-p7-all-season/245-45-r18-100h-771145
Opublikowano

Jeżeli wszystkie felgi masz tej samej szerokości,to nie musisz brać z homologacją,pod warunkiem że wszystkie 4 opony weźmiesz sen sam rozmiar.Pytałem nawet w ASO BMW.Dużo na ten temat jest w dziale X3.Z homologacją muszą być tylko wtedy,gdy masz mieszany rodzaj ogumienia.Pozdro

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Opublikowano

To śmiało bierz 4 opony takie same i będzie git.Jeśli mogę podpowiedzieć to good year all seasoon w testach są w czołówce i ludzie sobie je chwalą

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk