Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam was wszystkich i mam nadzieję że w odpowiednim miejscu to piszę, jeśli nie to proszę admina o przeniesienie do odpowiedniego działu. Chciałbym was ostrzec przed tzw. perełką. Ogłoszenie widnieje na olx, lokalizacja w nim pokazuje okolice Warszawy, gość chętnie podaje numer VIN, bo jest czysty. Bajeruje że jest fanatykiem bmw itp. Że jest duże zainteresowanie i chcąc ją przytrzymać specjalnie dla mnie, prosi o przesłanie ZADATKU, i tu pies pogrzebany, bo w tytule trzeba wpisać zaliczkę a nie zadatek. 2000 przelane na niby oczko w głowie a na miejscu masakra. Zadatek w du.e przepadł. Człowiek całe życie się uczy i głupi umiera i ma nadzieję że każdy podchodzi do sprzedaży jak on sam.

Połowę oddał bo twierdzi że jest Oki i okazuje się że nie fanatyk a handlarz doskonały.

Zaczerpnę informacji prawnych czy jest szansa na zwrot zadatku?

https://www.olx.pl/oferta/bmw-e39-528-lpg-ori-m-pakiet-z-vinu-gruby-wypas-sprzedana-CID5-IDGzdWm.html#bbf23e82d1

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Nie wierzę, że zapłaciłeś cokolwiek bez oglądania samochodu :lol:

Kiedy usługa nie zostanie zrealizowana z winy klienta

Zadatek przepada na rzecz usługodawcy

Chociaż z drugiej strony może Ci się pofarcić:

Kiedy usługa nie zostanie zrealizowana z winy usługodawcy

Zadatek zostaje zwrócony klientowi w podwójnej wysokości

Więc jeśli Cię okłamał i masz na to jakieś dowody to możesz coś jednak ugrać.

Jaka masakra Cię spotkała na miejscu chociaż napisz.

Opublikowano

Zapłaciłem, bo człowiek sądzi sam po sobie i jak zwykle po dupie dostaje.

Zdarzyło mi się już kilka razy wysłać zaliczkę i jeśli nie było Oki, to została ona zwrócona.

A co do samego samochodu, to jeden wielki szrot, miała być bez żadnych zastrzeżeń, miała być malowana, owszem ale nie dodał że wałkiem.

Zdjęcia z ogłoszenia a stan realny, to dwie różne rzeczy.

A co do zwrotu, to postaram się aby gość dostał nauczkę i nie dorabiał się na krzywdzie innych.

Mam czas i nadzieję że cierpliwość.

• Moderatorzy
Opublikowano

Po jaką cholerę ty wysyłasz zaliczki jakimś frajerom?

Zaliczki to możesz w salonie BMW wysyłać.

Jedziesz i oglądasz auto, jak pasuje to płacisz. Co ty ze zdjęć tylko kupujesz samochód i go zaklepujesz zaliczką a potem na miejscu oglądasz?

• 4 tygodnie później...
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
I na nie też chce zadatek ??? :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Benzyna zamiast krwi...