Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Mam juz dosc po tym jak padł mi już 3 kownwerter regenerowany w firmie kg motus i postanowiem kupic nowy lub uzywany i tu sie pojawia moje pytanie poniewaz czytalem na paru forach ze lepiej zalozyc v102 zamiast f85 lecz niektórzy piszą ze pasuje do 530D niektórzy że nie pasuje ja posiadam wersje 530D 231km 2006r to konwerter v102 bedzie działał czy nie ? jesli tak to kupić lepiej uzywany czy nowy ?
Opublikowano
Na początek może lepiej sprawdzić co powoduje niszczenie tych konwerterów? Bo albo masz mega pecha albo zrobiłeś na nich dziesiątki tysiecy kilometrów.. Ja regenerowałem w MVS i dostałem karte gwarancyjną na której było zastrzeżone że gwarancja nie zostaje uznana jeżeli konwerter zostanie uszkodzony przez np niesprawny solenoid. Może solenoid któryś niszczy Ci ten konwerter i warto by było zacząć od diagnostyki skrzyni? Przypuszczam że w niedługim czasie zmieniałeś aż trzy więc to normalne do końca nie jest
Opublikowano
Mianowicie problem z konwerterami polega na tym że gdy skrzynia się rozgrzeje po dodaniu gazu czy to na P R N czy D słychać szuranie jak by tarcze cierne w konwerterze przycieraly o siebie, na oryginalnym konwerterze tego nie było lecz po zmianie konwertera jest to każdym na jednym wgl nie trzeba było dodawać gazu a szurało tak że masakra, obecnie jest tak że gdy auto jest zimne jest okej ale gdy przejedzie się parę km i rozgrzeje się skrzynia to po dodaniu gazu właśnie słychać to szuranie jak dodaje się gazu i jak obroty opadają też jest ten dźwięk, na każdym konwerterze zaraz po założeniu pojawia się ten dźwięk na pierwszym jaki od nich dostałem wgl nie dało się jechać nie zrobiłem na nim nawet kilometra