Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
Tak sobie pomyślałem, że może powrzucamy ulubione konfiguracje jazdy typu zawieszenie jaki tryb, skrzynia inna itd. wraz z krótkim komentarzem. Co Wy na to? Edytowane przez Crysis
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

318i , seryjne zawieszenie :

silnik : sport

asb : comfort

kierownica : comfort

• Moderatorzy
Opublikowano
Tylko predefiniowany Comfort i Sport Plus, s/s wykodowany na stałe.
Opublikowano

Comfort do miasta i na międzymiastowe (wygoda zawieszenia)

Adaptive na autostradach i ekspresówkach (lepsze prowadzenie bez zauważalnej zmiany pracy silnika)

Sport na odcinkach gdzie muszę powyprzedać i na S7 Myślenice - Rabka

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
@Crysis w przypadku 318i jest to przerost formy nad treścią , pewnie koledzy w 330 i 340 mogą korzystać efektywniej z tej opcji
Opublikowano
Tylko predefiniowany Comfort i Sport Plus, s/s wykodowany na stałe.

Wykodowanie s/s robiłeś w ASO?

Opublikowano
Aso nie oferuje takich usług :)

No właśnie, ale da się to zrobić bez utraty gwarancji samym kodowaniem ?

• Moderatorzy
Opublikowano
Wykodowałem, auto po tym było w ASO na naprawie gwarancyjnej - bez uwag.
Opublikowano

U mnie ”czasami” komfort, ale glownie okolo 90% to sport induvidual z silnikiem na sport plus. Zawias + kiere ruszam tylko na autostradach lub drogach szybkiego ruchu.

Tez mam wykodowany SS i zakodowane zegary, zajmuje to 10 minut wiec przekodowanie w druga strone chociazby przed stresem z gwarancja mozna wrocic do fabrycznych.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
chętnie bym zakodował kolor zegarów tak żeby w Sport Ind. pozostawały pomarańczowe a nie białe , pomarańczowe są bardziej komfortowe dla oczu podczas dłuższej jazdy nocą i dają fajny klimat , o ile się da
Opublikowano
chętnie bym zakodował kolor zegarów tak żeby w Sport Ind. pozostawały pomarańczowe a nie białe , pomarańczowe są bardziej komfortowe dla oczu podczas dłuższej jazdy nocą i dają fajny klimat , o ile się da

Jeśli nie zaznaczysz tej opcji, to kolor zostaje pomarańczowy w każdym trybie.

20200917-201153.jpg

Opublikowano
U mnie ”czasami” komfort, ale glownie okolo 90% to sport induvidual z silnikiem na sport plus. Zawias + kiere ruszam tylko na autostradach lub drogach szybkiego ruchu.

Tez mam wykodowany SS i zakodowane zegary, zajmuje to 10 minut wiec przekodowanie w druga strone chociazby przed stresem z gwarancja mozna wrocic do fabrycznych.

O tego Start/Stop bym się chętnie pozbył, jak już dostanę moją pomarańczę :twisted:

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Sport na odcinkach gdzie muszę powyprzedać i na S7 Myślenice - Rabka

czyli ja Kraków- Myślenice , a Ty kontynuujesz do Rabki :D

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Dzięki @Hamera za podpowiedź :cool2: , ale ponieważ różnica między bogatym a biednym jest taka że bogaty ma większy wybór a biedny go ma mniej , okazuje się że mając LC , to nie mam wyboru jeśli chodzi o kolor zegarów/tryb jazdy...sprawiedliwie :wink: :D

IMG-20201006-102719559.jpg

Opublikowano
okazuje się że mając LC , to nie mam wyboru jeśli chodzi o kolor zegarów/tryb jazdy...sprawiedliwie :wink: :D

IMG-20201006-102719559.jpg

Bardzo nieładnie z ich strony :duh:

Zainteresowalo mnie ostatnie zdjecie. Do czego sluzy przycisk obok swiatel awaryjnych?

Skrót do ustawień systemów bezpieczeństwa. Dłuższe jego przytrzymanie wyłącza wszystkie systemy.

Screenshot-20201008-193311-DRIVERS-GUIDE.jpg