Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Dawno temu jak zmieniałem aku to sprzedawca w sklepie powiedział mi, że Banner produkuje dla BMW akumulatory. Informacji wprwadzie nie sprawdzałem, ale na Bannerze jeżdżę od tamtego czasu już pare lat i jest wszystko świetnie.
  • 2 tygodnie później...
  • 3 miesiące temu...
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano
W moim 530d Varta Silver 100Ah wytrzymała jakieś 1,5 roku, miesiąc temu wleciał Exide 95Ah AGM. Po tygodniu stania na mrozie odpala dużo lepiej niż na Varcie po jednej nocy, zobaczymy jak długo wytrzyma :roll:
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano
Najlepszym akumulatorem do BMW E39 530 D jest akumulator exide 100Ah i 900 prąd rozruchowy. Mam taki cztery lata i jeszcze nigdy nie ładowałem prostownikiem. Oczywiście jeżeli ładowanie alternatora jest prawidłowe. Nie ma lepszego.
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano

no i mój mercedesowski, po 3 tygodniach stania auta, stracił volty ;) 3 tygodnie swoje robi, trzeba jeździć.

Musiałem go z drugiego samochodu pobudzać bo prostownik nie chciał się włączyć. Mam nadzieję że się nie uszkodził.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Akumulator w tej dużej obudowie 95-105 Ah powinien ważyć nie mniej niż 21 kg i od tego należałoby zacząć przy wyborze, który kupić. Jak jest mniej ołowiu to nie będzie trzymał parametrów z naklejki choćby nie wiem jak go prosić.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Tyle co mówią fachowcy zajmujący się sprzedażą akumulatorów , to na pojemność jak i jego sprawność ma wpływ waga oraz w jakiej technologii zostały wykonane ołowiane płytki/kratki ( oczywiście mówię tutaj o zwykłych kwasiakach ).....?

Opublikowano
Mam od nich aku amega 5 a w drugim aucie mam bannera rok starszego. Jedni auto używane na codzień drugie potrafi stać po 2 tyg ale każde pali nawet w spore mrozy poniżej - 10