Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Jest kilka wersji g20 (318) z możliwością wyboru skrzyni manualnej, stąd chciałbym wywołać dyskusje, czy ktoś widzi jeszcze zalety manualnej SB ?
Opublikowano
Nie wiem czy jest w ogóle o czym dyskutować. Manual to przeżytek przynajmniej jeżeli chodzi o ta klase samochodu. Zresztą w każdej klasie to przeżytek :-)
Opublikowano
jak sobie pomysle, ze znow mialbym w korku wachlować drążkiem, to mnie zimny pot oblewa. sport sportem, ale w jezdzie codzienniej manual to - to jak mawiają w informatyce - przeciek szczegolow implementacji do interfejsu uzytkownika ;)
  • Moderatorzy
Opublikowano
Gwarancja późniejszej niesprzedawalności gratis :twisted:
Opublikowano
A mi czasem brakuje ;) Tak na serio, manual to obecnie oszczędność w wersjach najbardziej podstawowych, ale i też, jak widać po przykładzie nowego M3, atrybut wersji najmocniejszych, oczywiście w opcji.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
odnoszę wrażenie że MSB pasuje do silników wolnossących bardziej niż doładowanych , przynajmniej osobiście tak to odbieram
Opublikowano
Przyjemność z jazdy jest odczuciem indywidualnym, nadal myślę że samodzielny dobór przełożenia do prędkości i obrotów silnika dla wielu stanowi istotny fun. W ramach powyższych peanów na cześć automatu, ktoś potwierdzi że obecnie są one bezusterkowe, pozwalają na bezstresowy (bez kosztowy) przebieg powyżej 150 tyś ?
  • 3 tygodnie później...
  • Moderatorzy
Opublikowano
Tak, zf8 jest bardzo udaną skrzynią. Manualny dobór przełożeń może i sprawia frajdę ale raczej w połączeniu z mocnym benzynowym silnikiem a nie tymi do których można wybrać manual w g20.
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano
Pierwszy 1000 km w g20 z asb za mną, do tej pory miałem tylko manualne. Automatem jeździ się fajnie, mimo ze to dopiero dotarcie i nie wykorzystuje całego zakresu obrotów.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Ja chyba zdziadzialem bo never ever manual, chyba że kiedyś klasyk
male-bmw-2.png
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Muszę zdementować. Samochód sprzedałem drugiemu oglądającemu po 2 tygodniach od wrzucenia ogloszenia. Pytanie dlaczego taka skrzynia nawet nie padło. Gość wiedział co kupuje i wszyscy szczęśliwi :)

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Muszę zdementować. Samochód sprzedałem drugiemu oglądającemu po 2 tygodniach od wrzucenia ogloszenia. Pytanie dlaczego taka skrzynia nawet nie padło. Gość wiedział co kupuje i wszyscy szczęśliwi :)

A dziś kacyk :wink: hehe joke.

Jeszcze raz gratki poszła w dobrej kasie i grunt że każdy zadowolony.

male-bmw-2.png
Opublikowano

Jeżdze ZF8 od 5 lat i skrzynia jest ok ale nie sądze że manual to przeżytek, zależy jak jeździsz i czego oczekujesz. Dla mnie automat BMW za bardzo izoluje, jest idealny do wożenia dzieci bo płynnie zmienia biegi i nigdy nie szarpie ale przy sportowej jeździe jest tylko poprawny, nie bije biegów aż tak wariacko szybko jak PDK czy sportowe VAGi.

Inna sprawa że BMW od lat robi średniawe manuale w wersjach niesportowych..

• Moderatorzy
Opublikowano

Gratuluję ale to chyba nie było pierwsze ogłoszenie z tego co pamietam ;)

Opublikowano

Pierwsze kiedy serioźnie chciałem sprzedać.

Wcześniej na wyczucie rynku- wtedy tez był chętny, ale nie miałem nagranego nic nowego.

• Moderatorzy
Opublikowano
Ważne że poszła i można czekać na nowa zabawkę :twisted: