Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich na forum.

Robię rekonesans dla teścia, który na emeryturze chciałby spełnić swoje motoryzacyjne marzenie. Chce X6 z około 2014 rok do kwoty 200 000zł. Chciałbym się choć pobieżnie dowiedzieć jakie wersje są preferowane. Na pewno wiem że on chce:

1.Jasną tapicerkę.

2. Minimum 300 KM pod nogą, więcej lepiej, ale w granicach rozsądku. Auto będzie użytkowane także w mieście na krótkich odcinkach. Co do wyboru: benzyna/diesel jeszcze nie ma preferencji, przyzwyczajenie do "dieselka", osobiście mu odradzam ze względu na awaryjność zwłaszcza tak jak on będzie użytkował, ale nie miałem nigdy do czynienia z BMW osobiście, ani z dieslem ani z benz, więc nie będę powtarzał po innych...

3. Automat-no ale to chyba oczywiste w autach tej klasy...

4. Żeby nie był "golas"...;)

5. Jakie felgi-wielkość?

6.Jaki zawias?

7. Gdzie kupić żeby nie wdepnąć na minę?

8. Na co zwrócić szczególną uwagę w tych autach?

Generalnie jakiś zarys jest, wiem, że ponoć właśnie są polecane silniki z 2, a nie z 3 turbinami (wersja 313 KM), ale bardzo poproszę ludzi w temacie o pomoc.

Pozdrawiam serdecznie.

Opublikowano

kupujesz auto uzywane, a masz liste zyczen jakbys kupowal w salonie. przy uzywanym x6 liczy sie stan techniczny, a kolory i takie tam inne, to mozesz ewentualnie dostac w gratisie :D

tych aut nie ma zbyt wiele, a juz na pewno nie ma wiele w idealnym stanie.

zarowno diesel i benzyna ma swoje bolaczki, chociaz mnie N57 bardziej przekonuje niz srednio-udane turbodoladowane V8( oczywiscie srednio-udane jak na standardy silnikow V8, ktore przyzwyczaily nas do pancernej trwalosci-tutaj tego nie ma)

jesli nie lubisz diesla to bierz benzyne, i odwrotnie.

PS jesli srodek ma byc jasny, to szukaj ze skorami Merino. Sam mam takie i sa mega, wygladaja wciaz jak nowe

• Moderatorzy
Opublikowano

Nie przesadzaj, to są normalne wymagania a auto za 200k a nie 20k

Coś niezwykłego we wnętrzu jasnym i 300 KM? To są te kosmiczne wymagania?

Ludzie przy wyborze e46 mają 3x dłuższą listę.

Opublikowano
Nie przesadzaj, to są normalne wymagania a auto za 200k a nie 20k

Coś niezwykłego we wnętrzu jasnym i 300 KM? To są te kosmiczne wymagania?

Ludzie przy wyborze e46 mają 3x dłuższą listę.

no właśnie, widzę, że kolega robert0707 to Krezus. Aut jest zatrzęsienie, oczywiście wiem, że znakomita większość to szrot...Ale za taką kwotę raczej coś można wybrać...Może macie jakieś zaufane komisy, prócz tych przy ASo...?