Skocz do zawartości

Ciężko odpala na zimnym 528iA m52b28TU

mistrzos

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć wszystkim,

mam problem ze swoim bmw, 528iA poliftowy silnik, rocznikowo 09/1998 + roczne LPG

Mianowicie z rańca, lub po dłuższym postoju ciężej pali, ale odpala. Dziś przy 7 stopniach musiałem pokręcić z 3-4 sekundy, żeby załapała. Obroty wstają dosyć powoli i przez moment czuć, jakby chodziła na 5 cylindrach, ale to może kwestia 1 sekundy.

Świeczki świeżo wymienione

Co ciekawe, jak złapie jałowe obroty, to za drugim razem odpali już bez żadnego problemu

Na moje to przez chwilę czuć gaz w kabinie

Mam wrażenie, że się przytyka

Kiedyś stała przez 3 dni, ładowałem aku przez jakieś 16 godzin i odpaliłem bez problemu. Chciałem sprawdzić, czy to może jego wina, podładowałem znów do maxa, ale bez różnicy.

Rozumiem, że pierwsze co to filtr paliwa / pompa ?

Nie zauważyłem, aby na benzynie jechała gorzej, albo się przytykała.

Podjadę na kompa - pytanie tylko, czy sprawdzać różne wartości na zimnym silniku, czy na ciepłym też może być?

Jakieś sugestie też, gdzie można szukać?

Siemka,

dzięki za odpowiedź, nie czytałem ich wczoraj ale zrobiłem właśnie tak jak piszecie - jest to wina lpg, zakręciłem gaz przy butli, wypaliłem do końca, rano odpaliłem na benzynie bez żadnego problemu.

Trochę słabo, że już po niecałym roku puszczają.

Wtryskiwacze to yeti, mają najechane 35k km.