Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich

Niedawno stałem się posiadaczem e39, udało się kupić okazyjnie

Mam kilka problemów z autem.

Po pierwsze, totalny brak mocy, jak już się rozpędzi to jedzie ale powyżej 3 tys obrotów. Gdy odłączony jest przepływomierz to auto chodzi na wolnych obrotach normalnie, gdy tylko go podłącze to gaśnie

Chciałem podłączyć się pod kompa, mam kabel i INPE ale nie chce się połączyć, nie ma takjakby zasilania w obd.

Jesli ma to znaczenie to na desce się pali kontrolka od ABS, kontroli trakcji i wykrzyknik Czerwony.

Wiem też musiało być coś grzebane w zegarach bo przy przebiegu mam czerowna kropkę.

Prosiłbym o rady od czego zacząć żeby chociaż się połączyć z komputerem.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Z tym odpięciem przepływomierza miałem identycznie, problemem okazała się odma, psiknij autostartem w jej okolicę i zobaczysz czy obroty wzrosną, zrób to na odpietej przepływie żeby chodził jako tako, problem z mocą to prawdopodobnie uszkodzony któryś czujnik wałka lub wału. Jak w gnieździe nie ma zasilania, sprawdź bezpieczniki lub podaj zasilanie z akumulatora, bez diagnostyki będzie ciężko trafić. Domyślam się że to model po 9.98r. więc na 90% uszkodzony sterownik ABS ale też dobrze go podpiąć.
Nawet zepsuty zegar dwa razy na dobę pokazuje właściwą godzinę ;)