Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć,

Czy w E90 dla szkrzyni manualnej można jakoś dodać tę funkcję? Straszni mi tego brakuje po przesiadce z Focusa :/

Pozdraiwam

• 3 miesiące temu...
Opublikowano
No właśnie instrukcja mówi, że jest to standard w wersjach z sześciocylindrowymi silnikami. Czy jest to coś co się po prostu da włączyć w komputerze? Próbował ktoś w czterocylindrowcu?
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Za szybko czytałeś. ;) W manualu jest/może być asystent ruszania pod górę co w sumie jest logiczne bo przy automacie nie ma takiej potrzeby gdyż sama skrzynia o to zadba.
Opublikowano
No właśnie, wydaje mi się to bardzo fajną opcją i szkoda że zarezerwowali ją tylko dla pojemniejszych silników. Szukałem intensywnie jakiegoś info na stronach polskich i zagranicznych ale jakoś nie mogę znaleźć żadnych konkretów czy można to po prostu włączyć bez dodatkowych przeróbek.
Opublikowano
Miałem dwa auta z taką funkcją (skrzynie manual naturalnie) i w żadnym z nich nigdy nie miałem pewności czy to akurat zadziała czy może jednak nie. Fajne na papierze, a w rzeczywistości dopiero automatyczna skrzynia daje spokój
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano

A ja w e61 staram sie to wyłączyć ale chyba sterownik ma to na stałe wączone i koniec. A trochę mnie ten system denerwuje. Znalazlem ta opcję przez NCSExpert w sterowniku od ABS chyba, ale jest tylko opcja activ. Nie ma mozliwoscj zmiany na nicht activ.

Jak chcecie pokombinować to odczyt kodowania ncsem sterowników po kolei i potem lupką w ncsdummy szukac "HHC". Tak sie nazywa ten system.

PS. W E61 ten system działa bezbłędnie :8)