Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam . Nie mogę znaleźć podobnego tematu. Posiadam bmw e 90 2.0 diesle . Mój problem zaczął się od wyrzucenia oleju przez odme . Odma wymieniona myśle będzie wszystko okej nagle olej zostaje wyrzucony przez korek wlewu . Wiec auto odstawiam do mechanika . Stwierdził turbina. Turbina zregenerowana odma wymieniona na oryginalna . Problem ten sam . Mam wrażenie ze on już sam nie wie co się dzieje . Pomożecie ? Z góry dzięki
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Przedmuchy, ogólnie dobrze to nie wygląda

Diagnostyka silników N53 i N43

Możliwość zdalnej diagnostyki, szczegóły zapraszam na PRIV

6CiWSrm.png

Opublikowano
Tego nie wiem . Nie wiem czy to sprawdzał nie zapytałem jeszcze . Ale dodam ze ona jest mapowana nie przeze mnie taka już kupiłem . Czy to nie może być przyczyna ? Ona jest naprawdę mocna mechanik stwierdził ze z 200 kucyków to minimum ma .
Opublikowano
Tego nie wiem . Nie wiem czy to sprawdzał nie zapytałem jeszcze . Ale dodam ze ona jest mapowana nie przeze mnie taka już kupiłem . Czy to nie może być przyczyna ? Ona jest naprawdę mocna mechanik stwierdził ze z 200 kucyków to minimum ma .

Inna mapa nie ma nic do rzeczy. Mowisz ze wywala cisnienie przez odme wiec domniemam ze jest ona drozna. A skoro jest drozna i dodatkowo robi sie tak duze cisnienie w skrzyni korbowej ze wywala przez korek oleju to pierwsze do sprawdzenia jest kompresja na kazdym z cylindrow. Jakis pierscien musi puszczac za duzo gazow z cylindra do skrzyni korbowej. Nie kombinuj tylko jedz sprawdzic kompresje. Maly koszt a duzo powie

Opublikowano
Mechanik mówił mi ile ale już nie pamietam . Jak tylko bede się z nim kontaktował to zapytam jeszcze raz i od razu Ci napisze . Ogólnie to mnie trochę to przeraża . Nie wiem jak on to będzie robił i czy głowica nie będzie do planowania . Boje się o koszta . A co dopiero autko kupiłem ☹️ 15 tys nim zrobiłem i od razu taki wydatek
Opublikowano
Wie ktoś dokładnie jakie powinno być ciśnienie na cylindrach ? Z tego co pamietam to mówił mi ze na trzech mam 30 a na jednym 24 ale mnie się wydaje ze to jest bardzo dużo i nie wiem czy go dobrze zrozumiałem
Opublikowano

Przechodziłem przez to jakieś pol roku temu. Na jednym była kompresja 8 bar.

Coś ostatnio często się zdarzają te przedmuchy na forum, ja miałem około 340tys oryginalnego przebiegu

Opublikowano
Przechodziłem przez to jakieś pol roku temu. Na jednym była kompresja 8 bar.

Coś ostatnio często się zdarzają te przedmuchy na forum, ja miałem około 340tys oryginalnego przebiegu

I jak wyglądał remont u Ciebie i ile Cię to kosztowało ?

Opublikowano
1000zl na gotowo bo sam robiłem i za tyle kupiłem słupek używany z gwarancja 2msc. Dodatkowo wymieniłem 90% osprzętu ale to była moja fanaberia. Stary silnik sprzedałem za 400 czyli 600zl po pozbyciu się złomu.
Opublikowano
U mnie jest na

1 25 bar

2 25.5 bara

3 26 bar

4 25.5 bara

bardzo zbliżone wszystko. Mogły by być przedmuchy przy takim sprężaniu?

Nie

Opublikowano
Po części tak... Po wymianie turbo i odmy po ok 200 km wyrzygalo prawie cały olej korkiem odma i do ic. Dodam że przez te 200 km z 5 6 razy odłączyło mi moc turba bo jej nie było słychać wogolei szedł jak typowy muł. Eh poradzicie coś bo mi już ręce opadaja. Mam ochotę sukę spalić...
Opublikowano
Odłączcie rurkę która idzie z odmy do dolotu i zatkajcie dziurę w odlocie, odma niech filtruje do otoczenia. Zobaczcie wtedy czy objawy ustaną. Jeśli tak to raczej jest jakiś przedmuch
Opublikowano
Jesli chodzi o mój przypadek to tak , zostały wymienione 4 pierścienie, planowana głowica i okazało się ze jeden wtrysk leje do tego oczywiście wcześniej została zregenerowana turbina i wymieniona odma . Jutro odbieram aż się boje ile powie mi za to wszystko mechanik. Mam nadzieje ze teraz wszystko będzie śmigać jak należy
Opublikowano
Po części tak... Po wymianie turbo i odmy po ok 200 km wyrzygalo prawie cały olej korkiem odma i do ic. Dodam że przez te 200 km z 5 6 razy odłączyło mi moc turba bo jej nie było słychać wogolei szedł jak typowy muł. Eh poradzicie coś bo mi już ręce opadaja. Mam ochotę sukę spalić...

A powiedz mi kopci na czarno jak odłącza Ci moc?

Opublikowano
Nie zauważyłem może podkapca ale tego nie widać w lusterku. Ale jak odlaczy moc to wali błąd czujnik ciśnienia doładowania.

U mnie jak się przejechałem i wyrzuciło olej to było czarno z tylu.