Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam , zamierzam wykonać przelot w ostatnich tłumikach , i zastanawiam się jaki negatywny wpływ może to mieć na silnik , o to że mogę stracić pare km i niutów to wiem , bardziej chodzi mi o sam silnik .
Opublikowano
że mogę stracić pare km i niutów to wiem

A skąd zdobyłeś tę naukową wiedzę? Są na to jakieś badania naukowe, wydruki z hamowni? Przeloty spowodują, że jazda w trasie będzie nie do wytrzymania dla kierowcy i będziesz wkurwiony a w mieście przechodnie będą wkurwieni na ciebie.

Opublikowano
Ja wycinalem w 630i. Zrobilem to tak, wyciognolem koncowe tlumiki rozciolem wyciolem rurke perforowana i wstawilem pelna pozniej zaspawalem i zamontowalem , sladu niebylo widac jak by ktos sie czepial na przegladzie , az tak glosno niebylo.ale dzwiek na plus .
Opublikowano
Ok tłumiki przerobione , jest super :) zrobiony przelot w tłumikach z tym że po drodze przelotu wstawiłem perforowaną rurę i owinołem ją siatką do tłumików i potem wełną szklana , trochę jak tłumik w moto , w trasie delikatnie słuchać pomruk , na zewnątrz przy normalnej jeździe słychać tylko trochę głośniej , za to jak wciśnie się pedał jak trzeba to pięknie basowo ryczy