Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Tak jak w temacie , chcę się pozbyć odgłosów które wydaje wyświetlacz, mam na myśli skrzypienie czy coś podobnego , co będzie najlepiej zrobić
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Tak jak w temacie , chcę się pozbyć odgłosów które wydaje wyświetlacz, mam na myśli skrzypienie czy coś podobnego , co będzie najlepiej zrobić

Zdemontować, sprawdzić gdzie skrzypi, dać jakiś smar lub taśmę parcianą, skręcić.

Opublikowano
smar ? najlepiej wazelina kosmetyczna która najlepiej sie sprawdza, do tego cienki filc tam gdzie można go przykleić :8)
gm7CfMp.jpg?1
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Teraz po czasie słuchania skąd dochodzą nieprzyjemne skrzypienia to jest to kokpit w jednym miejscu nad wyświetlaczem .

Tu gdzie zaznaczyłem na zdjęciu

343ca3b7ed73b627med.jpg

Co można zrobić by to wyciszyć..psuje trochę klimat jeżdzenia

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Zrób tak jak podpowiadali wyżej, tu masz film jak zdemontować wyświetlacz.

Opublikowano

serio ? :D

filc lub taśma taka materiałowa izolacyjna poprostu sprawia że plastik nie ociera sie o plastik i dlatego coś przestaje skrzypieć, najczęściej łączenia wydają dzwięki z wiekiem robią sie luzy naprężenia i całe auto wydaje dziwne odgłosy w różnych miejscach. Nikt Ci nie powie gdzie obkleić, musisz sam to robić na wyczucie. Ogolnie tak żeby nie było nic widać po złożeniu wszystkiego. Nie możesz raczej nic popsuć wiec wal tą taśme gdzie tylko sie da :)

obklej cała ramke tam gdzie dotyka deski, wazeliny w tym przypadku też możesz dać ale gdzieś cienko tam gdzie jest cięzko przykleić taśme i po naciskaj zobacz czy dalej skrzypi. I tak dalej.

Ogarniesz :mrgreen:

Kup sobie coś takiego, izolacja materiałowa i jedziesz:

pol_pl_Tasma-izolacyjna-TESA-R-parciana-materialowa-51608-1725_1.jpg

gm7CfMp.jpg?1