Skocz do zawartości

opóźnienie w odbiorze.

pawel629

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystki

Czytam czytam i nie dowierzałem w to co czytam ale dzisiaj się okazało ze macie sporo racji...

Ale do brzegu :lol: moja 340d zamówiona 18.01 z terminem dostawy na 15.06 już wyprodukowana za 5 dni będzie u dielera :shock: :shock: :shock:

Wszystko co było zamawiane z wyposażenia jest oprócz lędźwi u pasażera ...

Tak wiec jestem w dużym i pozytywnym szoku

Odbiór umówimy na 20.05 :) :) :)

Do zobaczenia na drodze i życzę takiego odbioru auta jak w zamówieniu

Pozdrawiam

Witam wszystki

Czytam czytam i nie dowierzałem w to co czytam ale dzisiaj się okazało ze macie sporo racji...

Ale do brzegu :lol: moja 340d zamówiona 18.01 z terminem dostawy na 15.06 już wyprodukowana za 5 dni będzie u dielera :shock: :shock: :shock:

Wszystko co było zamawiane z wyposażenia jest oprócz lędźwi u pasażera ...

Tak wiec jestem w dużym i pozytywnym szoku

Odbiór umówimy na 20.05 :) :) :)

Do zobaczenia na drodze i życzę takiego odbioru auta jak w zamówieniu

Pozdrawiam

Gratulacje :cool2: Wrzuc zdjecia jak odbierzesz.

Coś się produkuje... cieszę się, ze niektórym szczęście sprzyja. Ja zostałem poinformowany, ze muszę zrezygnować z lędźwi, HK, systemów asystujących professional i kamery 360. Auto miałem bez lędźwi czekając na miejsce produkcyjne od połowy lutego. Mino wszystko dwa razy wypadł ze statusu 112 na status 105 - restrykcje. W tym tygodniu zrezygnowałem z reszty. Czekam z uśmiechem na twarzy co będzie następne. Zamówienie z końca stycznia. Dramat.

Dochodzisz z ilością usuniętych opcji do granicy, przy której poważnie rozważyłbym czy nadal chcę taki samochód.

Da się bez tych rzeczy żyć, ale skoro je kliknąłeś, to pewnie Ci na nich zależy. Audi ma jeszcze 2 fajne S5 na stoku za trochę tylko więcej i z finansowaniem 101%, może pora do nich przedzwonić ;)

Edytowane przez TheApocalypse

Dochodzisz z ilością usuniętych opcji do granicy, przy której poważnie rozważyłbym czy nadal chcę taki samochód.

Da się bez tych rzeczy żyć, ale skoro je kliknąłeś, to pewnie Ci na nich zależy. Audi ma jeszcze 2 fajne S5 na stoku za trochę tylko więcej i z finansowaniem 101%, może pora do nich przedzwonić ;)

Dzięki za info. Masz racje, tylko ja napisałem kwotę katalogowa a Audi pewnie dosyć sporo ponad 300k po rabacie. Już szukałem ze stoku M340i żeby olać ta cała produkcje. Mamy kwiecień i nie ma nic do wybrania a jak jest to w cenie S5 z pakietami m performance hakami, szklanym dachem itd co dla mnie jest zbędne. Druga sprawa to Audi mi się nie za bardzo podoba. Na stoku 330i nie ma w ogóle wszystko sprzedane. Trzyma mnie tez spalanie, robię ok 25-30k km rocznie i nie chce auta które pali 14l w górę i niecałe 400km mocy na daily za bardzo korci. Diesel odpada. Masakra, nie wiem co robić.

Co do opcji to w zasadzie wszystko da się dołożyć we własnym zakresie ale czy o to chodzi ? No niestety nie... z systemów professional to w zasadzie chciałem zrezygnować na te za 4k bo myślałem ze tylko w tych top jest martwe pole. HK chciałem ale biorąc pod uwagę ze HIFi o te 3k na okrągło jest tańsze, jakaś tam wiązka idzie bo wzmacniacz jest to dołożę 5k i zrobią mi audio z wygłuszeniem, ze HK się chowa. Lędźwie tez się da dołożyć...

Edytowane przez tutegotamtego

Czyli dla różnych modeli są różne restrykcje?

Nie mam pojęcia, mi powiedziano ze im mniej rzeczy w konfigu tym większa szansa. Jakbym zostawił to co miałem to produkcja styczeń 2022... :lol: :lol: :lol:

Mówię ze zmienię na 330ix m sport individual, to podobno jeszcze gorzej, opcje individual dodatkowo wydłużają produkcje jeszcze w tym okresie szczególnie, są produkowane gdzieś indziej poza Monachium.

Ja zamowilem wlasnie indywidual. Moj sorzedawca powiedzial ze indywidual maja wlasnie priorytet produkcji....zamowione na poczatku stycznia, poczatek marca wyprodukowalo sie pomimo restrykcji

Wyślij i na pw nr do niego powołam się na Ciebie i zapytam się o 330ix m individual.

Z czego ja się dowiadywałem.

Wszystko zależy od "pozycji" danego salonu i różnica może być nawet między Bawaria Gdańsk a Bawaria Warszawa itp. Teraz możesz restrykcję dostać nawet na felgi 17 :mrgreen:

W BMW wszystko wywraca się do góry nogami, a dodatkowo Polska jest traktowana jako rynek 3 świata :wink:

Koledzy, ja odebrałem w poniedziałek i co? Czytam instrukcję, ćwiczę na zegarach i nawigacji - panel środkowy. Mam kupionych kilku asystentów, ogarnięcie ich nie jest intuicyjne i będzie to zabawa na dłuższy czas :8) Integracja z Android Auto niby jest ale znika. O sterowaniu głosem nie piszę bo jest to granda.

Wszystko zależy od "pozycji" danego salonu i różnica może być nawet między Bawaria Gdańsk a Bawaria Warszawa itp. Teraz możesz restrykcję dostać nawet na felgi 17 :mrgreen:

W BMW wszystko wywraca się do góry nogami, a dodatkowo Polska jest traktowana jako rynek 3 świata :wink:

Moim zdaniem to mało prawdopodobne. Akurat Bawaria ma najwiecej salonów BMW w Polsce i w dodatku w największych miastach nie mówiąc o całej grupie, w której właściciele maja tyle marek i salonów ze nie sposób wymienić.

A rozdrabniając Bawaria tu Bawaria tam już w ogóle nie ma sensu pod kątem produkcji, restrykcji itd.

„Francuska grupa kapitałowa PGA Motors, będąca właścicielem ok. 200 salonów różnych marek na terenie Francji i Holandii, zainwestowała w Polsce - BMW”

A jego spółka matka Emil Frey to największa grupa w Europie mająca 800 punktów dilerskich.

Moim zdaniem to mało prawdopodobne. Akurat Bawaria ma najwiecej salonów BMW w Polsce i w dodatku w największych miastach nie mówiąc o całej grupie, w której właściciele maja tyle marek i salonów ze nie sposób wymienić.

A rozdrabniając Bawaria tu Bawaria tam już w ogóle nie ma sensu pod kątem produkcji, restrykcji itd.

„Francuska grupa kapitałowa PGA Motors, będąca właścicielem ok. 200 salonów różnych marek na terenie Francji i Holandii, zainwestowała w Polsce - BMW”

A jego spółka matka Emil Frey to największa grupa w Europie mająca 800 punktów dilerskich.

Każdy salon, nie firma, ma ilość slotów przyznanych to po pierwsze, po drugie wszystko zależy od kierownika salonu jak często jest w kontakcie z centralą BMW :mrgreen:

Wersja to 330d , harman jest ledzwi nie ma chyba u pasazera , a systemow i kamer nie bralem :D

Gratuluję postępu i życzę szybkiego odbioru. Mógłbyś zapodać info jak u Ciebie wyszło z zegarami i navi ? Co miałeś w konfiguracji a co i się wyprodukowało tzn czy z jakimiś zmianami ?

Każdy salon, nie firma, ma ilość slotów przyznanych to po pierwsze, po drugie wszystko zależy od kierownika salonu jak często jest w kontakcie z centralą BMW :mrgreen:

Co za bzdura - jakiego kontaktu że niby co jak dzwoni, czy osobiście.

Dzisiaj u każdego producenta są mniejsze czy większe problemy z produkcją. Problemy są globalne i nie dotyczą tylko branży automotive, tylko wielu segmentów w gospodarkach światowych. Od surowców po logistykę. Powoli kończy się pewien model globalnej produkcji.

Co za bzdura - jakiego kontaktu że niby co jak dzwoni, czy osobiście.

Dzisiaj u każdego producenta są mniejsze czy większe problemy z produkcją. Problemy są globalne i nie dotyczą tylko branży automotive, tylko wielu segmentów w gospodarkach światowych. Od surowców po logistykę. Powoli kończy się pewien model globalnej produkcji.

Chcesz to myśl ze bzdury :mrgreen: . Ja mam info z pierwszej reki. Nie chodzi ze dzwoni, ale weryfikuje i jak cos sie dzieje interweniuje. Niektorzy maja restrykcje wieksze, niektorzy mniejsze, inni brak. Wszystko zalezy od „mocy” danego salonu i ich mozliwosci. Jak widzisz niektorzy czekają dlugo na auto, a inni krócej - magia ? :nienie:

Moje auto wyprodukowało sie bez ani jednej restrykcji,

Wiadomo ze sa problemy globalne, a wszystko leci przez transport, ktory teraz stoi przed ogromnym wyzwanie, ale nie jest z gumy. Jest problem z dostępność sprzętu od kontenerów, poprzez zasoby ludzkie, kończąc na armatorach etc.

Jak chcesz to zawsze sie nie da, nie mozna, nie wiem. Ale jak chcesz to sie duzo da zalatwic.

Wszystko zalezy od człowieka. Niektóre salony maja konferencje 2-3 razy w tygodniu z centrala bmw, a inni dowiadują sie o restrykcjach od klienta.