Skocz do zawartości

opóźnienie w odbiorze.

pawel629

Rekomendowane odpowiedzi

Słyszałaś żeby miały być jakieś zmiany w kwietniu, czy raczej tylko liczysz na to, że czas leczy rany?

Dwoje z moich znajomych zamowilo 3er i nic im diler nie powiedzial o problemach. Moze nie chcieli ich straszyc, a moze sie poprawi, czas pokarze :)

Ja zamówiłem w listopadzie g30 z produkcją na styczeń.

Potem zmienili na luty, a następnie marzec. Zostałem poinformowany, że będzie w marcu bez lędźwi, albo czekam dalej i nie wiadomo kiedy wyprodukują. Oczywiście mogę też zrezygnować z transakcji.

Dostałem nr VIN od sprzedawcy i widzę, że wyprokukowal się 22 marca, bez lędźwi.

Potem zmienili na luty, a następnie marzec. Zostałem poinformowany, że będzie w marcu bez lędźwi, albo czekam dalej i nie wiadomo kiedy wyprodukują. Oczywiście mogę też zrezygnować z transakcji.

Dostałem nr VIN od sprzedawcy i widzę, że wyprokukowal się 22 marca, bez lędźwi.

Rozumiem, że kwotę którą wpłaciłeś na poczet rozpoczęcia produkcji / zgłoszenia auta do produkcji też oddadzą?

Edit: U siebie na zamówieniu mam zaliczke więc powinni oddać :) chociaż byłoby to smutne;/

Edytowane przez ironiq

Ktory kod dostales w dekoderze VIN? 48Z czy jeszcze cos innego? G30 bez ledzwi to juz przegiecie jednak..

Tak, jak zrezygnuję oddają wpłatę własną.

Nie wiem co to 48z. Dostałem normalny VIN, który wpisuje w te strony co podaliście powyżej i jest napisane, że data produkcji 22 marzec

48z to informacja o braku lędźwi właśnie w wyposażeniu

Konkretnie 48z to rezygnacja z podparcia i regulacji boczków fotela pasażera. Czyli teoretycznie, VIN z 48z powinien nadal mieć podparcie u kierowcy.

A czy tak jest w praktyce, narazie nie mamy potwierdzenia.

Czy ktoś, kto dostał samochód bez podparcia lędźwiowego zarówno pasażera jak i kierowcy, jest w stanie sprawdzić czy wg. VINu ma 48z czy jakiś inny kod?

Mam tez 48z , podobno wszystkie trojki z automatu to dostaly z powodu restrykcji. Oba fotele bez ledzwi bez informowania klienta czy dilera, bmw zdecydowalo za klienta. Za to oba fotele z regulscja szerokosci kimo ze mialo nie byc...podejscie masakryczne jsk na marke premium to juz wogole...bierz pan a jak nie to ktos inny kupi bo i tak nic nie ma...

Ale od razu zaznaczam ze zero pretensji do sprzedawcy, na bierzaco informowal o problemach, firma tez sklonna do dodatkowych rabatow z powodu niezgodnosci z umowa

Mam tez 48z , podobno wszystkie trojki z automatu to dostaly z powodu restrykcji. Oba fotele bez ledzwi bez informowania klienta czy dilera, bmw zdecydowalo za klienta. Za to oba fotele z regulscja szerokosci kimo ze mialo nie byc...podejscie masakryczne jsk na marke premium to juz wogole...bierz pan a jak nie to ktos inny kupi bo i tak nic nie ma...

Ale od razu zaznaczam ze zero pretensji do sprzedawcy, na bierzaco informowal o problemach, firma tez sklonna do dodatkowych rabatow z powodu niezgodnosci z umowa

Masz u siebie zarówno 488 (podparcie lędźwi w obu przednich fotelach) jak i 48z (usunięcie podparcia z prawej), a mimo tego nie dostałeś podparcia ani z prawej ani z lewej?

Czy może nie masz w VINie 488?

Mam tez 48z , podobno wszystkie trojki z automatu to dostaly z powodu restrykcji.

Nie bardzo - mam opcję 488, nie mam 48Z i sprzedawca sprawdził samochód jak dojechał transport - oba fotele faktycznie w pełni wyposażone. Produkcja 10 marca, zwykłe 318i.

Pozdrawiam

Mam tez 48z , podobno wszystkie trojki z automatu to dostaly z powodu restrykcji.

Nie bardzo - mam opcję 488, nie mam 48Z i sprzedawca sprawdził samochód jak dojechał transport - oba fotele faktycznie w pełni wyposażone. Produkcja 10 marca, zwykłe 318i.

Pozdrawiam

Zazdroszcze ci, moje wyprodukowane tydzien pozniej, ale z tym kodem 48Z niestety.

Tak ten temat lędźwi wałkowany jest na okrągło, ze zastanawiam się tak czysto hipotetycznie... czy one są naprawdę takie niezbędne ? Generalnie nie jest to bardziej w formie „bajeru” niż rzeczywiście lek na bolące plecy jeśli ktoś ma z nimi problem i się pojawia dyskomfort na dłuższych trasach ? Jak myślicie, czy poduszka - jakaś fajna skórzana nie spełni tej roli w dużo lepszy sposób? Niech się ktoś wypowie na temat tej funkcji w 3er najlepiej podając jakie kanapy ma w konfiguracji...

• Zasłużeni forumowicze
Tak ten temat lędźwi wałkowany jest na okrągło, ze zastanawiam się tak czysto hipotetycznie... czy one są naprawdę takie niezbędne ? Generalnie nie jest to bardziej w formie „bajeru” niż rzeczywiście lek na bolące plecy jeśli ktoś ma z nimi problem i się pojawia dyskomfort na dłuższych trasach ? Jak myślicie, czy poduszka - jakaś fajna skórzana nie spełni tej roli w dużo lepszy sposób? Niech się ktoś wypowie na temat tej funkcji w 3er najlepiej podając jakie kanapy ma w konfiguracji...

Kwestia wzrostu i pozycji za kierownicą. Dla mnie jest to zawsze za wysoko (178cm) podpiera mi plecy a nie lędźwia i jest mi nie wygodnie. Nigdy w życiu nie używałem i nawet jak jest a nie używam to czuje to badziewie za plecami bo fotel jest bardziej twardy pod siebie zamówił bym auto zdecydowanie bez podparcia.

• Zasłużeni forumowicze
Mały no i to jest fajne spostrzeżenie przez pryzmat nie zbyt dużego wzrostu. Pseudonim chyba z dzieciństwa bo znowu nie jesteś taki „mały” :D

Pseudonim od najmłodszego :wink:

Podparcie lędzwi wg mnie przydatne dla osób o wzroście w okolicy 190cm.

Może mi się może mocno wydaje, ale ustawienia lędźwi przynajmniej w moich fotelach msport to góra/dół głębiej/płycej. Do tej pory za dużo nie przejechałem, ale czuję różnicę ustawień przy moim wzroście 173.

• Zasłużeni forumowicze
Może mi się może mocno wydaje, ale ustawienia lędźwi przynajmniej w moich fotelach msport to góra/dół głębiej/płycej. Do tej pory za dużo nie przejechałem, ale czuję różnicę ustawień przy moim wzroście 173.

Jest regulacja góra dół ale i tak dla mnie jest to za wysoko nawet w najniższym ustawieniu.

Dla mnie (189cm) podparcie lędźwiowe to pierwsza rzecz którą zaznaczyłem w konfiguratorze. Bez tego nie odbieram.

Co do tematu wiodącego - to u mnie status produkcji bez zmian - auto na linii produkcyjnej i nie wiadomo kiedy z niej zjedzie. Mam nadzieję, że przynajmniej pomalowali blachy żeby nie zaczęły rdzewieć :lol:

W międzyczasie zamawiałem audi - no i tu początkowy termin był na wrzesień, ale handlowcowi udało się poprzestawiać w kolejce zamówień i wskoczyło na maj. W przeciwieństwie do BMW statusy o wiele bardziej zrozumiałe - znam już planowane daty wejścia do lakierni (11.05), wejścia na taśmę(12:05), zjazdu z taśmy (14:05). Da się?