Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
A to są lasery + pakiet shadow do świateł (ten za 1400), czy normalny wygląd laserów ? Bo zamówiłem lasery bez przyciemniania i się zastanawiam, czy folia przyciemniająca będzie potrzebna :)

PS: i niech mi powie, ze te światła nie wyglądają lepiej niż te po lifcie w LCI :D

Przyciemniane reflektory - z pakietem shadowline za 1400zł

Jest ogień!

U mnie będzie zewnętrznie tak jak tu:

Tyle , że w touringu, z ciemnymi tylnymi szybami i sport czarnym środkiem :-)

Tylko kiedy przyjdzie ten moment, że będę mógł tu wrzucić foto? :-)

Już bliżej jak dalej! Cierpliwości ;)

Opublikowano
Ale przy shadowline są również przyciemnione klosze a tu wymiana to koszt kosmos.

Klosze przyciemnione (w wersji Shadowline) to osobna opcja w cenniku niż 'rozszerzony shadowline (grill i końcówki wydechu). Ale fakt kloszy shadowline się tak łatwo i tanio nie wymieni aby były fabryczne i przyciemnione jak w przypadku grilla.

Ze znaczkami na 50-lecie mam podobnie, tzn. zamówienia składane w zeszłym roku nie miały w opcjach możliwości rezygnacji z tych emblematów bo jeszcze nie było o nich wiadomo, więc fabryka domyślnie teraz auta z M pakietem/M'ki produkuje wraz ze znaczkami na 50-lecie. Widziałem na żywo te znaczki na 50-lecie, w moim odbiorze wyglądają dobrze lub mniej w zależności od koloru auta.

Fabryka dziś ruszyła i na dekoderze wszystko już jest - lampy przyciemnione również, nadal brak daty produkcji.

Opublikowano
Ktoś odebrał, pojeździł 3 dni i sprzedaje xD Ciekawe jaki jest prawdziwy powód.

https://www.otomoto.pl/oferta/bmw-seria-3-bmw-g20-m340i-2022-odstapie-leasing-na-stalej-stopie-ID6EBbUu.html

Przerósł go kredyt, samochód za mały, chce zarobić, chce kupić coś innego...

Powodów może być 1000 , nic nadzwyczajnego.

Ja sprzedaje 2 letnie g21 i non stop ludzie podejrzliwie pytają, a dlaczego Pan sprzedaje takie nowe auto :duh: :duh:

Pozdrawiam

Maciek

Opublikowano (edytowane)

No się właśnie zadzwonił mój handlowiec. Myślę, jest! Vin przyznali! Niestety nie, ze 112 spadła na 111 i termin przesunięty na 23 tydzień! Ponoć poszło jakieś ogólne info do wszystkich dealerów, że mają mega cięcia w produkcji.

Fantastycznie...

Edytowane przez Wookie71

E30 324TD Touring 116KM, E46 330d Touring Remapped 205KM, E91 330XD Touring 270KM remapped , F31 330d xDrive 305KM remapped, G21 M340i LCI

Seria 3 musi mieć 3 litry :-)

Opublikowano
No się właśnie zadzwonił mój handlowiec. Myślę, jest! Vin przyznali! Niestety nie, ze 112 spadłą na 111 i termin przesunięty na 23 tydzień!

Fantastycznie...

A kiedy złożyłeś zamówienie?

Stop Electric GO V8. 2 litry to może mieć czajnik ;D
Opublikowano

Ciekawe czy to prawda. Próbował ktoś z tą produkcją przez Meksyk zamiast Niemiec? Czyjś post z forum bimmerpost:

I ordered a german m340i in january as well with estimated 11 week build. That is no longer the case and theres no estimates. My dealer helped me place a mexico order last week instead, I was told my german build will never happen and if it doesnt build by june/july it will be canceled by bmw for 2023 models.

Opublikowano
Ciekawe czy to prawda. Próbował ktoś z tą produkcją przez Meksyk zamiast Niemiec? Czyjś post z forum bimmerpost:

I ordered a german m340i in january as well with estimated 11 week build. That is no longer the case and theres no estimates. My dealer helped me place a mexico order last week instead, I was told my german build will never happen and if it doesnt build by june/july it will be canceled by bmw for 2023 models.

ZTCW to w EU nie zamowisz z Meksyku. Wszystko sie robi w Monachium.

Ale moge sie mylic...

Opublikowano
Z mojej rozmowy z handlowcem wynikało jakby znowu coś gorzej było z realizacjami. Niby że z tymi wiązkami problem nadal , a była mowa że ogarnęli nowe dostawy więc nie wiem ile w tym prawdy. Twierdzi też że na 4 już teraz 1,5 roku czekania.
Opublikowano
Ja zamawiałem pod koniec września 2021 G82. Dwa razy wypadało z produkcji. Tydzień temu anulowałem zamówienie bo dalej status 105 i żadnych perspektyw na produkcję. Znalazłem i zamówiłem w innym salonie ze statusem 150 i nadanym już VIN oraz w kolorze individual i chyba prawda, że te kolory się szybciej produkują. Różnica w cenie wyszła około 8k więc nie tak źle.
Opublikowano
No się właśnie zadzwonił mój handlowiec. Myślę, jest! Vin przyznali! Niestety nie, ze 112 spadłą na 111 i termin przesunięty na 23 tydzień!

Fantastycznie...

A kiedy złożyłeś zamówienie?

21 września 2021 z zastrzeżeniem, że ma być rocznik 22

E30 324TD Touring 116KM, E46 330d Touring Remapped 205KM, E91 330XD Touring 270KM remapped , F31 330d xDrive 305KM remapped, G21 M340i LCI

Opublikowano

No, to dostaniesz nawet może nawet rok produkcji 2023 xD Oczywiście wersja przedlift ^^

Opublikowano
ZTCW to w EU nie zamowisz z Meksyku. Wszystko sie robi w Monachium.

Ale moge sie mylic...

To czemu grubasy z USA mają wybór Meksyk/Niemcy ? ;D Niesprawiedliwe.

Opublikowano

To czemu grubasy z USA mają wybór Meksyk/Niemcy ? ;D Niesprawiedliwe.

Bo sprzedaje sie u nich okolo 2 pierdyliardow samochodow wiecej generalnie kazdej marki niz w EU...

Opublikowano
Z mojej rozmowy z handlowcem wynikało jakby znowu coś gorzej było z realizacjami. Niby że z tymi wiązkami problem nadal , a była mowa że ogarnęli nowe dostawy więc nie wiem ile w tym prawdy. Twierdzi też że na 4 już teraz 1,5 roku czekania.

A my łykamy, jak te pelikany, wszytko co nam powiedzą... :)

Wyobrażam sobie handlowców, którzy czytają to forum i odnajdują tutaj swoje wypowiedzi, cytowane przez nas. Muszą mieć polewkę...

Opublikowano
No się właśnie zadzwonił mój handlowiec. Myślę, jest! Vin przyznali! Niestety nie, ze 112 spadła na 111 i termin przesunięty na 23 tydzień! Ponoć poszło jakieś ogólne info do wszystkich dealerów, że mają mega cięcia w produkcji.

Fantastycznie...

Jaka miałeś date odbioru samochodu wpisaną w umowie?

Opublikowano

A my łykamy, jak te pelikany, wszytko co nam powiedzą... :)

Wyobrażam sobie handlowców, którzy czytają to forum i odnajdują tutaj swoje wypowiedzi, cytowane przez nas. Muszą mieć polewkę...

Powtarzam poo raz kolejny. Handlowcy i dilerzy nic na to nie mogą poradzić, im akurat na rękę jest jak najszybciej realizować zamówienia. To sprawa tylko i wyłącznie producenta!

Opublikowano

Fantastycznie...

Jaka miałeś date odbioru samochodu wpisaną w umowie?

Koniec lutego.

Opublikowano

Czyli równo 7 miesięcy czekałeś w sumie. Ja mam już 5 za sobą.... Zaczynam się rozglądać za Kałdi xD Odebrałeś już brykę czy jeszcze nie?

Opublikowano
Ja czekam na auto od połowy Sierpnia 2021 i w dalszym ciągu nie wiadomo kiedy zostanie wyprodukowane . Jak na razie status 112 na 18 tydzień ale to nie jest żaden konkretny status ( ten status miałem już wiele razy ) . :mad2:
Opublikowano
Ok, wygrałeś ^^ Powinni jakieś nagrody przyznawać dla najbardziej cierpliwych klientów.
Opublikowano (edytowane)
Ja czekam na auto od połowy Sierpnia 2021 i w dalszym ciągu nie wiadomo kiedy zostanie wyprodukowane . Jak na razie status 112 na 18 tydzień ale to nie jest żaden konkretny status ( ten status miałem już wiele razy ) . :mad2:

To ja czekam od połowy stycznia 2022 i mam Vin :/ współczuje :(

Edytowane przez Slyg
Bez-tytu-u.jpg