Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Po jakim czasie od otrzymania numeru VIN pojawiła Wam się konfiguracja na stronach dekodujących ?

Od ponad tygodnia sprawdzałem otrzymany nr VIN na stronie https://mdecoder.com/, ale jak dotąd się nie dekoduje tutaj.

Wczoraj sprawdziłem inną stronę dekodującą https://bimmer.work/ i już wczoraj zdekodował się.

Dodam, że datę produkcji mam zaplanowaną na przyszły tydzień.

mój na mdecoder pojawił się przed końcem produkcji. Także jeśli tam się pojawi to znak że auto będzie opuszczało w niedługim czasie (kilka dni) fabrykę. W moim przypadku rozkodowanie pojawiło się 19 stycznia (produkcja auta jest datowana na 17 stycznia) a auto u dealera było 27 stycznia

U mnie identycznie, tzn. 'mdecoder' zaczął dekodować vin dokładnie 2 dni po dacie wskazanej w dekoderze jako dzień produkcji auta.

Opublikowano

U mnie znowu przesunięcie na 18-ty tydzień przy 112

ten 18 tydzień może rzeczywiście wypali bo ja miałem wcześniej 21 tydzień a w tym tygodniu zaktualizowali mi na 18

Opublikowano

ten 18 tydzień może rzeczywiście wypali bo ja miałem wcześniej 21 tydzień a w tym tygodniu zaktualizowali mi na 18

Ja już na nic nie liczę, zwłaszcza, że widzę, że 318-stki czy 320-stki się produkują a M340i i M3, które miały niby się produkować szybciej są ciągle przesuwane.

E30 324TD Touring 116KM, E46 330d Touring Remapped 205KM, E91 330XD Touring 270KM remapped , F31 330d xDrive 305KM remapped, G21 M340i LCI

Seria 3 musi mieć 3 litry :-)

Opublikowano

Od ponad tygodnia sprawdzałem otrzymany nr VIN na stronie https://mdecoder.com/, ale jak dotąd się nie dekoduje tutaj.

Wczoraj sprawdziłem inną stronę dekodującą https://bimmer.work/ i już wczoraj zdekodował się.

Dodam, że datę produkcji mam zaplanowaną na przyszły tydzień.

mój na mdecoder pojawił się przed końcem produkcji. Także jeśli tam się pojawi to znak że auto będzie opuszczało w niedługim czasie (kilka dni) fabrykę. W moim przypadku rozkodowanie pojawiło się 19 stycznia (produkcja auta jest datowana na 17 stycznia) a auto u dealera było 27 stycznia

U mnie identycznie, tzn. 'mdecoder' zaczął dekodować vin dokładnie 2 dni po dacie wskazanej w dekoderze jako dzień produkcji auta.

Dzięki Panowie. Minął tydzień z małym hakiem odkąd otrzymałem vin, ale święta i te sprawy, więc pewnie jeszcze kilka dni będzie trzeba poczekać :D

Tak czy siak zanosi się że w maju będzie można zrobić pierwsze kilometry :D

Bez-tytu-u.jpg
Opublikowano

Tyle, że on właśnie u niego zamawiał. I nie chodzi o Haririana tylko o wysoko postawionego Polaka! Powinienem doprecyzować, jak to powiedział mój handlowiec, najwyżej postawioną polską głowę :-) Zresztą nieważne, co to ma za znaczenie? Nic nie załatwił i tyle.

Nie liczy się wysoka głowa państwa a to co kto może dać w zamian. Joe Achilles Jutuber z UK dostał swoją M3 chyba w niecały miesiąc od zamówienia. Bo robi też reklamę BMW swoimi filmami więc „temu panu proszę szybko zrobić a resztę zepchnąć na bok”. I żadnej wysokiej głowy nie potrzebował żeby to osiągnąć.

Stop Electric GO V8. 2 litry to może mieć czajnik ;D
Opublikowano

Tyle, że on właśnie u niego zamawiał. I nie chodzi o Haririana tylko o wysoko postawionego Polaka! Powinienem doprecyzować, jak to powiedział mój handlowiec, najwyżej postawioną polską głowę :-) Zresztą nieważne, co to ma za znaczenie? Nic nie załatwił i tyle.

Nie liczy się wysoka głowa państwa a to co kto może dać w zamian. Joe Achilles Jutuber z UK dostał swoją M3 chyba w niecały miesiąc od zamówienia. Bo robi też reklamę BMW swoimi filmami więc „temu panu proszę szybko zrobić a resztę zepchnąć na bok”. I żadnej wysokiej głowy nie potrzebował żeby to osiągnąć.

Zgadza się :-)

E30 324TD Touring 116KM, E46 330d Touring Remapped 205KM, E91 330XD Touring 270KM remapped , F31 330d xDrive 305KM remapped, G21 M340i LCI

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Tutaj na bank bylo zrobione zamowienie które po prostu zmienili pod jego konfig. Nie wierzę że da się tak szybko ogarnąć produkcję.

Opublikowano
NUMER VIN nadany, można zdekodować tylko na bimmer.work

i

pokazuje tam bez zdjęć oraz data produkcji 0001-01-01

bez kilku wartości, o co chodzi?

U mnie pokazuje jakieś E46 z najbardziej podobnym vinem. Trzeba czekać aż się wyprodukuje :) z tego co pisali około 2 tygodni od nadania powinno się coś pojawić i poprawnie rozkodować :)

Bez-tytu-u.jpg
Opublikowano

i

Ale VIn Ci się pojawił w sobotę czy niedzielę wielkanocną? Bo to by oznaczało, że system przydziela to z automatu niezależnie od tego, czy fabryka pracuje czy nie.

Opublikowano

i

Ale VIn Ci się pojawił w sobotę czy niedzielę wielkanocną? Bo to by oznaczało, że system przydziela to z automatu niezależnie od tego, czy fabryka pracuje czy nie.

Jak mógł się pojawić, w Polsce jesteśmy - od dealera dostałem kilka dni temu, model na dekoderze i wyposażenia gra ale brakuje(puste pola) felg, ciemnych lamp,6P1 (ale to wiadomo)i brak daty produkcji.

Opublikowano (edytowane)

i

- Bimmer.work domyślam się, że albo standardowo pokazuje bez daty, albo datę aktualizują dopiero jakiś czas po wyprodukowaniu (mi również bimmer pokazuje 0001-01-01, a mdecoder już 2 dni po wyprodukowaniu pokazuje faktyczną datę).

- Co do felg to ja mając zamówione opcjonalne 19' tki mam wymienione je w wyposażeniu opcjonalnym. Hmm.. być może masz standardowe felgi dla danego pakietu i dlatego nie są wyszczególnione w opcjach?

- Brak ciemnych lamp być może oznacza, że wyprodukowało/wyprodukuje Ci się auto bez tej opcji, w moim przypadku w ostatnich dniach auto się wyprodukowało ale bez "M Shadowline o rozszerzonym zakresie" (czyli bez czarnego grilla i czarnych końcówek wydechu). Swoja drogą czy komuś jeszcze w ostatnim czasie również auto się wyprodukowało bez tej opcji?

EDIT:

bimmer.work pokazuje datę produkcji po kilku dniach po wyprodukowaniu auta. I wtedy zaczyna nawet pokazywać zdjęcia wraz z obrazem 360 stopni i wnętrzem naszego auta :8)

Edytowane przez fun_drive
Opublikowano
A jest możliwość wymiany grilla na tego z shadowline? Ja bym miał problem z odebraniem auta akurat bez tej pozycji..

Tak jest możliwość, nie ma z tym żadnego problemu aby wymienić, więc nie przejąłem się tym :)

Opublikowano

i

- Bimmer.work domyślam się, że albo standardowo pokazuje bez daty, albo datę aktualizują dopiero jakiś czas po wyprodukowaniu (mi również bimmer pokazuje 0001-01-01, a mdecoder już 2 dni po wyprodukowaniu pokazuje faktyczną datę).

- Co do felg to ja mając zamówione opcjonalne 19' tki mam wymienione je w wyposażeniu opcjonalnym. Hmm.. być może masz standardowe felgi dla danego pakietu i dlatego nie są wyszczególnione w opcjach?

- Brak ciemnych lamp być może oznacza, że wyprodukowało/wyprodukuje Ci się auto bez tej opcji, w moim przypadku w ostatnich dniach auto się wyprodukowało ale bez "M Shadowline o rozszerzonym zakresie" (czyli bez czarnego grilla i czarnych końcówek wydechu). Swoja drogą czy komuś jeszcze w ostatnim czasie również auto się wyprodukowało bez tej opcji?

nie ma u mnie również na dekoderze: pakietu dodatkowych schowków, elektrycznej regulacji oparcia, rezygnacji z emblematów BMW- 50 lat, oraz 6ux, ale pojawiło się z niezamawianych: 4NE, 548, 5AQ, 8KA, 8R9 I 8TF

Opublikowano
Ale przy shadowline są również przyciemnione klosze a tu wymiana to koszt kosmos.

Klosze przyciemnione (w wersji Shadowline) to osobna opcja w cenniku niż 'rozszerzony shadowline (grill i końcówki wydechu). Ale fakt kloszy shadowline się tak łatwo i tanio nie wymieni aby były fabryczne i przyciemnione jak w przypadku grilla.

Ze znaczkami na 50-lecie mam podobnie, tzn. zamówienia składane w zeszłym roku nie miały w opcjach możliwości rezygnacji z tych emblematów bo jeszcze nie było o nich wiadomo, więc fabryka domyślnie teraz auta z M pakietem/M'ki produkuje wraz ze znaczkami na 50-lecie. Widziałem na żywo te znaczki na 50-lecie, w moim odbiorze wyglądają dobrze lub mniej w zależności od koloru auta.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Ale przy shadowline są również przyciemnione klosze a tu wymiana to koszt kosmos.

Klosze przyciemnione (w wersji Shadowline) to osobna opcja w cenniku niż 'rozszerzony shadowline (grill i końcówki wydechu). Ale fakt kloszy shadowline się tak łatwo i tanio nie wymieni aby były fabryczne i przyciemnione jak w przypadku grilla.

Ze znaczkami na 50-lecie mam podobnie, tzn. zamówienia składane w zeszłym roku nie miały w opcjach możliwości rezygnacji z tych emblematów bo jeszcze nie było o nich wiadomo, więc fabryka domyślnie teraz auta z M pakietem/M'ki produkuje wraz ze znaczkami na 50-lecie. Widziałem na żywo te znaczki na 50-lecie, w moim odbiorze wyglądają dobrze lub mniej w zależności od koloru auta.

Ja mam info od handlowca że jeżeli nie było zamawiane ze znaczkami bo nie bylo wtedy to ich nie będzie i nie ma możliwości rezygnacji.

Opublikowano

Nie straszcie, bo mam i rozszerzony shadowline i przyciemniane reflektory. Swoją drogą, może te pozycje też opóźniają produkcję?

Opublikowano

Mój handlowiec mówił mi już na początku lutego, że będą te znaczki od marca we wszystkich auta M Performance. Wtedy się mega napaliłem, bo sam znaczek jest bardzo klimatyczny. Niestety do mojego czerwonego i czarnych felg, przynajmniej w konfiguratorze, wygląda to średnio, więc pozostałem przy klasyce.

Opublikowano

Nie straszcie, bo mam i rozszerzony shadowline i przyciemniane reflektory. Swoją drogą, może te pozycje też opóźniają produkcję?

Czyli masz dwie opcje dodatkowe :

- M Shadowline o rozszerzonym zakresie - 1000pln

[błyszczące elementy M Shadow Line o rozszerzonym zakresie obejmują czarne elementy: obramowanie atrapy chłodnicy i atrapę chłodnicy w błyszczącym kolorze czarnym oraz końcówki rur wydechowych w czarnym chromie.]

- Reflektory M Shadowline - 1400pln

[Lampy M Shadow Line mają wszystkie chromowane elementy w reflektorach głównych w wersji czarnej, co nadaje im niepowtarzalny wygląd.]

A jak są lasery to są one nieco przyciemniane, czy normalne ?

Oklejał ktoś takie lampy laserowe ?

Bez-tytu-u.jpg
Opublikowano

Czyli masz dwie opcje dodatkowe :

- M Shadowline o rozszerzonym zakresie - 1000pln

[błyszczące elementy M Shadow Line o rozszerzonym zakresie obejmują czarne elementy: obramowanie atrapy chłodnicy i atrapę chłodnicy w błyszczącym kolorze czarnym oraz końcówki rur wydechowych w czarnym chromie.]

- Reflektory M Shadowline - 1400pln

[Lampy M Shadow Line mają wszystkie chromowane elementy w reflektorach głównych w wersji czarnej, co nadaje im niepowtarzalny wygląd.]

A jak są lasery to są one nieco przyciemniane, czy normalne ?

Oklejał ktoś takie lampy laserowe ?

Mam lasery w opcji przyciemnianej. A jak to będzie wyglądało odpowiem po odbiorze :-)

Opublikowano
Mam lasery w opcji przyciemnianej. A jak to będzie wyglądało odpowiem po odbiorze :-)

na żywo wygląda to kozacko wg mnie :8)

laser2.jpg

laser.jpg

Opublikowano

laser.jpg

A to są lasery + pakiet shadow do świateł (ten za 1400), czy normalny wygląd laserów ? Bo zamówiłem lasery bez przyciemniania i się zastanawiam, czy folia przyciemniająca będzie potrzebna :)

PS: i niech mi powie, ze te światła nie wyglądają lepiej niż te po lifcie w LCI :D

Bez-tytu-u.jpg
Opublikowano

laser2.jpg

laser.jpg

Jest ogień!

U mnie będzie zewnętrznie tak jak tu:

Tyle , że w touringu, z ciemnymi tylnymi szybami i sport czarnym środkiem :-)

Tylko kiedy przyjdzie ten moment, że będę mógł tu wrzucić foto? :-)